DOM OMLADINE BEOGRAD: Vanvremenski koncert Jojo Mayer/NERVE

DOM OMLADINE BEOGRAD: Vanvremenski koncert Jojo Mayer/NERVE


U sklopu promocije Terminal Music & Arts Festivala 2018, publika u Beogradu će imati priliku da prisustvuje koncertu Jojo Mayer-a, svetski poznatog i  jednog od najznačajnijih bubnjara današnjice, koji dolazi sa svojim bendom NERVE.

Oslanjajući se na atmosferu Jojo Mayer-ovih legendarnih žurki Zabranjeni Ritmovi (Prohibited Beatz) koje su se održavale u New York-u tokom kasnih 90-ih, koje su ujedino i uzrok nastajanja Benda NERVE željno se iščekuje koncert u Beogradu!

Ovaj avangardni klupski događaj je u početku služio kao platforma za eksperimentalnu interakaciju između DJ-eva, vizuelnih umetnika, muzičara i publike, ali se kolektiv vremenom razvio u dobro usklađenu grupu koju možemo pratiti danas.

Jojo Mayer i bend NERVE ukrštaju pravilne formate programskih stilova elektronske muzike sa trenutnim i tako nastaju njihovi potpuno improvizovani živi nastupi.

Specifičnost benda NERVE je vešto izmicanje bilo kakvom žanrovskom ukalupljenju – od old school, jungle-a, dabstep-a i glitchbeat-ova, pa do minimal i tech house-a, uključujući povremeno i razne druge stilove.

Nastupi ovog benda su tehnički perfektni, dinamični, potpuno iznenađujući i građeni na improvizaciji. Upravo na taj način, Jojo Mayer, čovek koji je bubnjeve preneo iz 20. u 21. vek, sa bendom NERVE stvara novu formu muzičkog izraza koji je danas potpuno jedinstvena u svetu!

Jedna od stvari koja je našu muziku učinila bez presedana i posebnom, bila je to što smo snimali uživo, nešto što dolazi ih estetskih okvira Rock-a, Jazz-a ili R’n’B-a mi smo predstavili publici koja je bila pretežno vezana za DJ kulturu i elektronsku muziku” kaže Jojo Mayer pričajući o specifičnostima rada njega i  njegovog benda.

Karte za concert Jojo Mayera Nerve se mogu kupiti na svim prodajnim mestima Gigstix-a I Eventim-a.

Početak koncerta je zakazan za 21h, u Sali Amerikana u Domu omladine Beograda.

Vrata se otvaraju od 19h.

Treći po redu Terminal  Music and Arts festival u organizaciji UG ‘’Terminal 3’’ održaće se ove godine od 29. i 30. juna u Somboru. Neka od imena koja ce nastupiti su: Avishai Cohen, Amp Fiddler & Stuart Zender, Sofa Surfers, Aleksandra Denda, Christian Loffler, Chancha via Circuito I drugi.

 

 

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar