DOM OMLADINE: Koncert Jojo Mayera i Nerve

DOM OMLADINE: Koncert Jojo Mayera i Nerve


U sklopu promocije Terminal Music & Arts Festivala 2018, publika u Beogradu će imati priliku da prisustvuje koncertu ovog fenomelnog umetnika, koji se smatra jednim od najinovativnijih i najznačajnijih bubnjara današnjice i njegovog benda NERVE! Koncerti ovog benda iz NYC se mogu opisati samo kao jedinstveno hipnotišuće i vanvremensko muzičko iskustvo.

Sergé “Jojo” Mayer je već sa 18 godina bio poznat na muzičkoj sceni svirajući jazz sa bendom Monty Alexander-a. Nastupao je na North Sea Jazz Festivalu, jazz festivalima u Montrealu, Nici, Atini, itd. Sarađivao je sa jazz legendama poput Dizzy Gillespie-ja I Nine Simone.

Bend NERVE je nastao iz Jojo Mayer-ove legendarne žurke Zabranjeni Ritmovi (Prohibited Beatz) koja se održavala u New York-u tokom kasnih 90-ih. U početku je ovaj avangardni klupski događaj služio kao platform za eksperimentalnu interakaciju između DJ-eva, vizuelnih umetnika, muzičara I publike, ali se kolektiv vremenom razvio u lepo usklađenu grupu koja je ukrštala pravilne formate programskih stilova elektronske muzike sa trenutnim i potpuno improvizovanim živim nastupima.

NERVE vešto izmiče bilo kakvom žanrovskom ukalupljenju – od old school, jungle-a, dabstep-a i glitchbeat-ova, pa do minimal i tech house-a, uključujući povremeno i razne druge stilove. Nastupi ovog benda su tehnički perfektni, dinamični, potpuno iznenađujući i građeni na improvizaciji. Upravo na taj način, Jojo Mayer  sa NERVOM stvara novu formu muzičkog izraza koji je danas potpuno jedinstven u svetu!

Karte za koncert Jojo Mayera i Nerve se mogu kupiti na svim prodajnim mestima Gigstix-a i Eventim-a.

Početak koncerta je zakazan za 21h, u Sali Amerikana u Domu omladine Beograda.

Treći po redu Terminal  Music and Arts festival u organizaciji UG ‘’Terminal 3’’ održaće se ove godine od 29. Juna do 01. jula u Somboru.  Program festivala biće objavljen uskoro. Očekujte zanimljiv program.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar