SRPSKI DŽEZ DO TOKIJA: EYOT prži u Japanu

SRPSKI DŽEZ DO TOKIJA: EYOT prži u Japanu

Foto: Promo


Jedan od najzanimljivijih džez muzičkih sastava iz Niša, “EYOT”, nastupiće u Japanu 4. i 5. oktobra, uporedo sa obeležavanjem deset godina od osnivanja benda!

Na prvoj japanskoj turneji ovog benda publika će imati priliku da ih vidi i čuje u Nagoji, u slavnom klubu “Bottom Line”, kao i u Jokohami, gde će njihov nastup biti u “Motion Blue” – jednom od tri najznačajnija džez kluba u Japanu koji radi pod okriljem čuvene džez franšize “Blue Note”.

“EYOT” je inače jedan od retkih bendova koji je uspeo da ostvari neverovatnu fuziju klasike, džeza, elektronike i etno zvuka, što je doprinelo da bude priznat i na svetskoj sceni.

Bend čine Dejan Ilijić, frontmen, kompozitor i pijanista, basista Marko Stojiljković, gitarista Slađan Milenović i bubnjar Miloš Vojvodić. Nakon nastupa na kvalifikacijama za festival Umbria Jazz-Balkanic Windows 2009. godine, sve češće nastupaju po domaćim i starnim džez festivalima i klubovima i jedan su od koncertno najaktivnijih bendova ove orijentacije.

“Radujemo se ovom putovanju i nastupima. Ne znamo šta da očekujemo, ali verujem da će nas dobro prihvatiti i da je ovo prvi od mnogih odlazaka tamo”, rekao je Dejan Ilijić, frontmen “EYOT-a”.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar