Švedski orkestar izveo “Devojko mala” pred oduševljenom publikom na Kalemegdanu

Švedski orkestar izveo “Devojko mala” pred oduševljenom publikom na Kalemegdanu


Sinoć je na beogradskoj tvrđavi održan jedan nesvakidašnji i bajkovit nastup Koop Oscar Orchestra. Prvi koncert u okviru Musicology Barcaffè Sessions serijala započet je melodijama kultne starogradske pesme “Devojko mala”, dok su kasnije izvedeni stari i novi hitovi ovog popularnog švedskog benda.

_DSC3732

_DSC3940

Oscar Simonsson, tvorac ovog orkestra izjavio je da je želeo da se oduži Beograđanima što već treći put dolaze na njihov koncert, i da se zahvali Bitef Art Café-u što i dalje promoviše i donosi žive svirke. A na osnovu oduševljenih reakcija publike, sigurni smo da će ponovo dolaziti u Beograd.

_DSC3785

_DSC3826

Sledeći koncert u serijalu održaće svetska r’n’b diva Angie Stone, koja će 1. jula na teniskim terenima omeđenim kalemegdanskim zidinama, prvi put pevati u Srbiji i pred Beograđanima.

“Apsolutno sam oduševljena što ste odlučili da me ugostite u svojoj zemlji i dopustili da radim ono što najbolje znam, a to je muzika. Radujem se što ćemo se družiti. Šaljem vam poljupce dok se konačno ne upoznamo.”, poručila je Angie.

Ona je planetarno poznata po svom broj jedan hitu “Wish I didn’t miss you”, nastupala je u najvećim svetskim halama, a sada će ekskluzivno nastupati u Srbiji pred svega nešto više od hiljadu ljudi, koliko je i pušteno karata u prodaju.

Musicology Barcaffè Sessions predstavlja novi koncept koncertno – festivalskog iskustva, na kome posetioci imaju priliku da uživaju u intimnim klupskim nastupima velikih svetskih jazz, blues, funk, r’n’b zvezda, koje obično nastupaju u većim prostorima. Takav je bio i sinoćnji koncert gde je publika zajedno sa pevačicom u glas pevala najlepše note njihovih numera.

Na ovaj način se zadržava taj intimni trenutak, kontakt između izvođača i publike, koji se izgubio u velikim halama i festivalima, dok se ljubiteljima kvalitetnog zvuka nudi nešto što u regionu do sada nisu mogli da iskuse.

Zbog velikog uspeha Musicology serijala u Srbiji, koncept je prebačen i u Sloveniju, gde će Angie nastupati 3. jula u Ljubljani.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar