SVETSKI DAN MUZIKE U BEOGRADU: Obeležavanje nizom koncerata

SVETSKI DAN MUZIKE U BEOGRADU: Obeležavanje nizom koncerata

photo: Pixabay


Na koncertu iz ciklusa “Put ka Belkantu”, nastupiće soprani Ivana Gašić, Mirjana Matić, Ana Stanković, Nevena Đoković, Marija Kašćelan, Aleksandra Jovanović, mecosopran Martina Koljenšić, tenori Ljubomir Popović i Vanja Biserčić i bas-bariton Stefan A. Puđa.

Nizom koncerata danas će u Beogradu biti obeležen Svetski dan muzike.

Umetnički ansambl Ministarstva odbrane “Stanislav Binički”, u saradnji sa “Ars Creativa”, priprema gala opersko veče u Svečanoj sali Doma Vojske u Beogradu.

Koncertom će dirigovati Vesna Šouc, a u predvorju će biti postavljena izložba “Muzika na platnu” autorke Martine Koljenšić.

Umetnička asocijacija “ArtLink” obeležiće Svetski dan muzike, kamernim koncertom na otvorenom, u Legatu Petra Lubarde na Dedinju, a publika će čuti harfistkinju Anđelu Mađarov i flautistkinju Ivonu Nedevu iz Bugarske.

Čelista Vuk Ovaskainen sviraće kompozicije koje je za njega napisao akademik Ivan Jevtić, dok će koncert biti začinjen rok zvucima učešćem srpskog rok gitariste Bojana Ivanovskog poznatog po specifičnim aražmanima za akustičnu gitaru.

Simfonijski orkestar Radio televizije Srbije, predvođen maestrom Bojanom Suđićem, zatvoriće jubilarnu sezonu proslave osam decenija postojanja koncertom iz ciklusa “Vatromet” u Kombank dvorani.

“Sviramo crtaće” naziv je koncerta na kome će biti izvedene poznate muzičke numere iz svetskih hitova animirane filmske produkcije, kojoj su poseban pečat dali crtani filmovi iz čuvenog studija “Volta Diznija”, te će najmlađi uživati u muzici iz ostvarenja “Zaleđeno kraljevstvo”, “Mala sirena”, “Knjiga o džungli”…

Beogradski džez bend “Qzama Quartet” proslaviće Svetski dan muzike na letnjoj sceni “Bitefartcafea”, a u Etnografskom muzeju biće organizovan koncert posvećen tradicionalnim narodnim instrumentima.

Na Svetski dan muzike počinje i nova sezona Koncerata na Zidiću na Platou Milana Mladenovića, koju će otvoriti “Turisti”, hard-pop bend iz Beograda, kao i 50. “Kalemegdanski sutoni” svečanim koncertom na platou ispred Vojnog muzeja na Beogradskoj tvrđavi.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar