Završen je još jedan Musicology Barcaffè Sessions festival

Završen je još jedan Musicology Barcaffè  Sessions festival

photo: Anastasija Asja Zec


Druga sezona koncertnog serijala Musicology Barcaffè Sessions zatvorena je egzotičnim koncertom World Music grupe Bokante na Kalemegdanu.

photo: Asja Ignjatović

photo: Anastasija Asja Zec

Majkl Lig, zanosna pevačica Malika i osam muzičara za čak pet kontinenata sinoć su odličnim ritmom razigrali beogradsku publiku među zidinama stare tvrđave.

Predgrupa ovom koncertu bio je bend mladih srpskih muzičara Epiphany, predvođen basistom Perom Krstajićem, koji je nedavno diplomirao na čuvenom muzičkom koledžuje Berkli.

Osnivač benda Bokante, Majkl Lig koji je takođe basista, u toku svog koncerta pozdravio je ove mlade muzičare i zahvalio im se na fantastičnom nastupu.

photo: Asja Ignjatović

photo: Anastasija Asja Zec

Ovo veče je na najbolji način zaokružilo još jednu sezonu Musicology koncerta koji su nastali sa idejom da se publika u intimnoj atmosferi upozna sa svetskim muzičarima.
“I ove godine smo uspeli u tome da Beograd bude jedna od destinacija u turnejama vrsnih svetskih muzičara!”, zaključio je direktor festivala Miša Relić.

photo: Asja Ignjatović

photo: Anastasija Asja Zec

On je dodao da ne želi da projekat Musicology postane veći, već isključivo da iz godine u godinu bude sve bolji i da neće odustati od kvalitetne muzike.

Da podsetimo, poslednji serijal koncerata obogatili su nastupi izvanrednih svetskih muzičara – Incognito, Berhoft, Robert Glasper Trio, Jazzanova Live i Paula Rondelph, Bojan Zulfikarpašić & Modern Times, Quartet, dok su u letnjoj sezoni u poslednjih mesec dana nastupali svetski bend Koop Oscar Orchestra i rnb i soul diva Angie Stone.

photo: Asja Ignjatović

photo: Anastasija Asja Zec

Relić je najavio još jedan serijal koncerata, u čak tri zemlje, sa velikim muzičkim imenima koja će biti zvanično objavljena početkom sledećeg meseca.

Prošlogodišnji uspeh ovog festivala je doprineo tome da se Musicology pokrene i u Sloveniji, a sada je i zvanično potvrđeno da će u narednim mesecima započeti i njegovo hrvatsko izdanje koncertima u Zagrebu.

 

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar