Nataša Ninković je postala dobitnica prestižne nagrade za glumu

Nataša Ninković je postala dobitnica prestižne nagrade za glumu

Foto: YouTube screenshot


Nataši Ninković, čuvenoj glumici, uručena je nagrada “Žanka Stokić”, u Narodnom pozorištu u Beogradu, na danšnji dan. Ova talentovana i kreativna umetnica, ponela je  lovorov venac za izuzetan doprinos srpskoj filmskoj, televizijskoj i pozorišnoj umetnosti.

Ova nagrada predstavlja veliko priznanje i ilustruje visoke standarde, kao i etiku i estetiku glumačkog poziva, i kao umetnica koja je svoju dušu utisnula u “daske koje život znače”,  Nataša je svojim radom pokazala da je zaista dosegla taj stepen umetničkog kvaliteta, istakla je predsednica žirija, Milena Dravić.

Priznanje Natašinom talentu odala je i rediteljka Snežana Trišić, koja je izjavila da Nataša spada u najintrigantnije glumice sa kojima je radila, i da je ona jedna od glumica koje sa lakoćom nose svaku ulogu, od fabričke radnice do uloge kraljice.

“Za nju je gluma utočište u kojem diše punim plućima. Nekad mi se čini kao da joj život zavisi od toga i zato je posebna i dostojna ove nagrade”, istakla je Danijela Mihajlović, naša poznata glumica, dodavši da  su jako retke glumice poput Nataše, koje su za 25 godina karijere ostavile svoj pečat i na pozorištu, filmu i seriji.

Dobitak ovog priznanja ima poseban značaj za Natašu, koja je prilikom uručenja izjavila da to što danas drži nagradu “Žanka Stokić” zaista pokazuje da njen glumački poziv ima smisla.
“Uvek sam se čudila dobitnicima Oskara što se onoliko tresu, a ja se danas tako osećam. Tresem se, plakala bih i zahvalila bih se svima sa kojima sam delila i najmanje glumačke trenutke i na sceni i ispred kamere i iza nje”, kazala je Ninković.
Priznanje za najbolje žensko glumačko ostvarenje sastoji se od novčanog iznosa, plakete i statue vajara Milivoja Bogosavljevića.

Nagrada “Žanka Stokić” ustanovljena je 2003. u Beogradu, na inicijativu čuvene glumice Mire Stupice, i danas, zajedno sa “Dobričinim prstenom”, ova nagrada predstavlja najvažnije priznanje koje se u Srbiji dodeljuje za glumačku delatnost.

Dodeli nagrade prisustvovali su izmedju ostalih i glumci Dara Djokić, Milica Mihajlović, Nebojša Milovanović, Tamara Krcunović, Vesna Trivalić, Zdravko Šotra, Vuk Kostić.

1 comment

Dodajte komentar
  1. 1
    Opet ja

    Srpsko glumište je nisko palo kada jedna prosječna mediokritetska glumica pretjerane i prilično loše glume, dobija ovakvu nagradu.Vjerovatno trenutno nema boljih glumica od jedne NN!

+ Ostavite komentar