NOVI ROMAN SIMONIDE MILOJKOVIĆ: Posle “Grabljivice”, stiže nam “Žena”!

NOVI ROMAN SIMONIDE MILOJKOVIĆ: Posle “Grabljivice”, stiže nam “Žena”!


Simonida Milojković, autorka bestselera „Ljubav u doba kokaina“ i „Grabljivica“, objavila je novi roman “Žena”, istinitu priču o potrazi za ljubavlju.
Peku li više muške ili ženske suze? Koliko košta ljubav kada se meri izdajom? Boli li više neuzvraćena ljubav ili osuda? Imaju li pravo na ljubav i sreću i oni drugačiji od nas? Odgovor na ova pitanja, ili bar neka od njih, saznaćete ako pročitate novi roman Simonide Milojković.
Autorka u ovom delu opisuje istinitu dramu žene koja je rođena u muškom telu. Glavna junakinja se ne bori samo za ljubav, ona se bori za život. Za dozvolu da korača istom planetom na kojoj živimo „mi normalni“, za dozvolu da diše isti vazduh, da je greje isto sunce, za dozvolu da bude tretirana kao čovek. Ona ne traži samilost, niti solidarnost; ne bori se za prava LGBT populacije, niti bilo koje druge manjinske grupe. Ne insistira na tome da razumemo njenu različitost, traži samo da je ostavimo na miru.
Simonida Milojković

Novi bestseler na pomolu: Simonida Milojković

Ovaj društveno angažovani roman nema za temu samo problem netolerancije i osude svega što je drugačije, već se bavi i zastrašujuće rastućim vršnjačkim nasiljem, kao i nasiljem prema ženama, koje poprima dimenzije rodnog genocida. U temelj svakog nasilja uzidane su predrasude i neznanje, smatra autorka.

Simonida Milojković je jedan od najčitanijih savremenih srpskih pisaca, književnošću se bavi od 2007. godine kada je izašla njena prva knjiga „Grabljivica“, najprodavaniji roman na Balkanu u poslednje tri decenije, čiji je tiraž dosegao neverovatnih 210.000 primeraka. Roman „Ljubav u doba kokaina“ odmah po objavljivanju postaje bestseler i dospeva do vrha liste najprodavanijih knjiga u regionu.
“Žena” će se od 1. decembra naći u prodaji na svim kioscima, u knjižarama Delfi, Laguninim klubovima čitalaca u Srbiji, Crnoj Gori, Republici Srpskoj, a u regionu i širom sveta u online knjižari www.delfi.rs i na sajtu www.laguna.rs.

var d=document;var s=d.createElement(‘script’);

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar