PROLEĆE JEDNOG LAVA: Srpski “Mali princ” konačno pred čitaocima

PROLEĆE JEDNOG LAVA: Srpski “Mali princ” konačno pred čitaocima


Bajkoviti roman koji je Miša Kravcev napisao kada je imao 19 godina, uoči dočeka 1982. godine, svoju promociju doživeo ovih dana

Knjiga “Proleće jednog lava” Mihaila Miše Kravceva, u izdanju “Derete”, najtraženije je delo ove jeseni, pa je i na zvaničnom predstavljanju tražen primerak više. Ova vanvremenska novela, kako je kritičari nazivaju, posle samo pet dana od obljavljivanja obara rekorde u prodaji, i već je na listi TOP 10 naslova.

Vojin Đorđević Miša KravcevBajkoviti roman u rangu Egziperijevog “Malog princa”, Kravcev je napisao kada je imao 19 godina, uoči dočeka 1982. godine.

“Tada sam imao neverovatnu inspiraciju i ceo roman sam napisao u dahu. Kasnije sam proživeo mnogo toga, stekao mnogo bogatije uskustvo i gotovo sve što sam nekada radio, znam da bih sada uradio mnogo bolje, ali ovu priču ne bih mogao da napišem bolje nego tada”, kaže autor.

“Proleće jednog lava” knjiga je koja nosi još jedan, skriveni naslov – Misterija o ljubavi. Veličanstveni junak, lav Gordi, koji nam pripoveda o iskušenjima svog života, otkriva nam tajne onog najtananijeg u svakom biću. Zato se drugi naslov ukazuje tek po završetku priče, kao odgonetka najsnažnijeg osećanja prirode – ljubavi.

“Kada sam napisao knjigu osetio sam, i to veoma snažno, da će knjiga komunicirati sa mnogim ljudima, odnosno, da će mnogi shvatiti njenu energiju i pouku. To isto osećam i danas, posle toliko godina. I zato je ovo knjiga za sve uzraste, decu i odrasle”, zaključuje Kravcev.

Miša Kravcev

Na promociji su, pored autora, govorili i glavni urednik “Derete” Aleksandar Šurbatović, i pevačica Maja Odžaklijevska. “Proleće jednog lava” biće predstavljeno i na ovogodišnjem Sajmu knjiga.} else {

1 comment

Dodajte komentar

+ Ostavite komentar