Veče filma i klasične muzike u Domu kulture “Studentski grad”

Veče filma i klasične muzike u Domu kulture “Studentski grad”


Posetioci Doma kulture “Studentski grad”sutra u 20 sati  mogu da pogledaju  dokumentarni film “Erna, Erna” i odslušaju klavirski resital Luke Mihajla Jovanovića.

Film  “Erna, Erna” govori o poseti dvojice autora Erni Banovac, autorke eksperimentalnog filma Erna (1963), nakon koje odlučuju da naprave novi film koristeći već poznati materijal. Iako je osnova priče jednostavna, i potku filma čini istorijski osvrt na razvojni put alternativne kinematografije, ovaj film pokreće uvek aktuelno pitanje umetničke inspiracije i odnosa između sadržine i forme. Nakon projekcije filma, posetioci će moći da razgovaraju sa autorima.

Luka

Ljubitelji klasične muizike moći će da uživaju u izvedbi pijaniste Luke Mihajla Jovanovića Betovena, Baha i Šumana. On će izvesti  Sonatu Op. 57,  Preludijum i fugu u gis-molu BWV887, kao i Krajslerijanu Op. 16.

Ovaj mladi  pijanista je jedan, od dvadeset četvoro pijanista iz celog sveta, koji su prošli selekciju za učešce na Klavirskoj akademiji u japanskom gradu Hamamacu, gde je pohađao majstorske kurseve kod profesora Borisa Petrušanskog, Hiroko Nakamure, Vladimira Trora i Mihaela Krista.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar