VLADA SRBIJE DONELA ODLUKU: Smenjen Dejan Savić, novi upravnik Narodnog pozorišta Ivana Vujić

VLADA SRBIJE DONELA ODLUKU: Smenjen Dejan Savić, novi upravnik Narodnog pozorišta Ivana Vujić


Vlada Srbije smenila je upravnika beogradskog Narodnog pozorišta Dejana Savića i na njegovo mesto postavila rediteljku Ivanu Vujić.

To je Tanjugu rekla Ivana Vujić, koja je navela da je postavljena za vršioca dužnosti upravnika Narodnog pozorišta.

Ivana Vujić je od 2005. godine redovni profesor Fakulteta dramske umetnosti, na predmetu Pozorišna režija. Diplomirala je na Katedri za pozorišnu i radio režiju na FDU u Beogradu, a postdiplomske studije na pariskoj Sorboni. Bila je umetnički direktor Bitef teatra od 1990. do1997, kao i umetnički direktor FIAT – festival internacionalnog alternativnog teatra u Podgorici od 1994-1996.

Osnivač je i umetnički direktor urbanog “frindž” festivala “Aeroplan bez motora” od 1994-1997, a bila je i umetnički direktor festivala Belef od 1997-2001.

Osnivač je i direktor pozorišta Beton hala teatar u Beogradu.

Više godina bila je direktor Internacionalnih letnjih škola Univerziteta umetnosti.

Za doprinos razvoju obrazovanja i kulture dobila je visoko priznanje Ministarstva za obrazovannj i nauku Francuske – Orden akademskih palmi – vitez komandirskog reda 2010. godine.

Na scenama Srbije, Slovenije, Nemačke, Italije postavila preko 80 predstava. Radila je širom bivše Jugoslavije: Beograd, Novi Sad, Subotica, Zrenjanin, Sombor, Pančevo, Kragujevac, Priština, Ljubljana, Maribor, Podgorica.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar