Vlada Srbije imenovala Upravni odbor Narodnog pozorišta

Vlada Srbije imenovala Upravni odbor Narodnog pozorišta


Vlada Srbije imenovala je na današnjoj sednici za predsednika Upravnog odbora Narodnog pozorišta pozorišnu producentkinju, upravnicu Zadužbine “Ilije M. Kolarca” iz Beograda – Beograd Jasnu Dimitrijević, kao i ostale članove tog odbora.

Za članove Upravnog odbora imenovani su redovni profesor Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu i operski pevač Nikola Mijailović, primabalerina i osnivačica Plesne škole “Ašhen Ataljanc” iz Beograda Ašhen Ataljanc, docent Pravnog fakulteta u Beogradu Filip Bojić, distributer za kinematografiju i menadžer u kulturi sa iskustvom u marketingu i komunikacijama u kulturi, osnivač “Fame solutions” Marko Čkonjević, solista Baleta beogradskog Narodnog pozorišta Dejan Kolarov i diplomirana pravnica Jasna Nuhović.

“Imenovanjem članova Upravnog odbora, nastavljeno je konstituisanje uprave Narodnog pozorišta, koje treba da modernizuje naš nacionalni teatar, uvede bogatiju i raznovrsniju produkciju, ostvari snažniju medjunarodnu saradnju i koprodukciju i razvije obrazovne programe. Uz modernizaciju rada, neophodno je unapredjenje uslova rada, što uključuje obnovu dela infrastrukture i bolju organizaciju rada”, navedeno je u saopštenju Vlade Srbije.

Na sednici Vlade Srbije odlučeno je da sportisti Draganu Ristiću za osvojenu zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu u paraolimpijskoj sportskoj disciplini – vazdušna puška, koje je održano u decembru ove godine u Beogradu bude dodeljena novčana nagrada u iznosu od 20.000 evra u dinarskoj protivvrednosti.

Isti iznos za osvajanje ove medalje dodeljen je njegovom treneru Nenadu Pajiću.

Za osvajanje srebrne medalje na istom takmičenju, Vlada je dodelila nagradu od po 15.000 evra ; u dinarskoj protivvrednosti paraolimpijcu Dejanu Jokiću i njegovom treneru Vladimiru Pajiću.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar