ZAVRŠEN „DUNAV FILM FEST “: Film „Limunada“ osvojio nagradu za najbolji film „Dunav 2860“

ZAVRŠEN „DUNAV FILM FEST “: Film „Limunada“ osvojio nagradu za najbolji film „Dunav 2860“


Svečanom dodelom nagrada završen je novoosnovani međunarodni filmski festival „Dunav Film Fest“. Nagrada za najbolji film „Dunav 2860“, jednoglasnom odlukom žirija, pripala je filmu „Limunada“ ostvarenju rumunske rediteljke Ioane Urikaru, koja se putem linka obratila prisutnima. Film donosi autentičnu životnu priču emigranata kao i prikazan „obećane zemlje“ u novom svetlu.

IMG_9180

Prema odluci žirija koji su činili naši poznati glumci Jelena Gavrilović, Slaven Došlo i regionalna zvezda Goran Bogdan, nagradu za najbolju režiju odneo je nemački film „U hodnicima“ reditelja Tomasa Stubera, koji je imao svoju premijeru na međunarodnom filmskom festivalu u Berlinu.

Nagradu za najbolji scenario dobio je film „Prevodilac“ reditelja Martina Sulika. Žiri je posebno pohvalio film „Zlogonje“ reditelja Raška Miljkovića, koji je premijerno prikazan srpskoj publici na Dunav Film Fest-u.

dunav film vest

Jugoslovenski klasik iz 1984. godine „Varljivo leto 68“ snimljen u režiji Gorana Paskaljevića, koji je u okviru projekta „Vip Kinoteka“ digitalno restauriran, zatvorio je festival u prisustvu članova ekipe filma.

Tokom trajanja festivala, publika je imala priliku da pogleda 35 najznačajnijih aktuelnih ostvarenja sedme umetnosti koje je iznedrila kinematografija podunavskih zemalja.

„Dunav Film Fest“ prvi put se održava u srednjovekovnoj prestonici srpske despotovine, a
ljubitelji filma su imali priliku da se upoznaju sa nekim od najznačajnijih aktuelnih filmskih
ostvarenja nastalih u deset država kroz koje protiče reka Dunav.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar