Završeni 53. Mokranjčevi dani: “Dunav osiguranju” uručeno vredno priznanje!

Završeni 53. Mokranjčevi dani: “Dunav osiguranju” uručeno vredno priznanje!


Manifestacija “Mokranjčevi dani”, koja se održava u čast jednog od najpoznatijih srpskih kompozitora Stevana Stojanovića Mokranjca, završena je u petak uveče izvođenjem “Karmina Burane” Karla Orfa i dodelom priznanja. Na svečanosti povodom završetka 53. “Mokranjčevih dana”, najstarijeg muzičkog festivala u Srbiji, priznanje je odato i kompaniji “Dunav osiguranje”, koja duže od petnaest godina podržava tu kulturnu manifestaciju.

U ime Kompanije, direktor Glavne filijale “Dunav osiguranje” u Zaječaru Branimir Jovanović istakao je posvećenost “Dunav osiguranja”, kao društveno odgovorne kompanije, u negovanju kulturne baštine.

– Mokranjčevi dani oslikavaju stvaralaštvo i delo našeg najpoznatijeg kompozitora Stevana Mokranjca, ali ujedno predstavljaju i negovanje kulture ovog kraja i šire. Otuda je i kompanija ”Dunav” prepoznala značaj te manifestacije i aktivno je uključena u njeno organizovanje skoro dve decenije –  istakao je Jovanović.

On je zahvalio organizatorima manifestacije i Domu kulture Negotin na uručenom priznanju i izrazio nadu da će se ta uspešna saradnja nastaviti i u godinama koje dolaze.

Direktor Doma kulture Negotin Vladimir Radić kaže da su “Mokranjčevi dani” svečani trenuci za Negotin i izrazio zadovoljstvo što je i ove godine sedmodnevni program bio sjajan.

– Večeras je posebno svečan trenutak jer su se skupili svi prijatelji manifestacije i mi smo se najzaslužnijim prijateljima zahvalili dodelom priznanja. Među njima je i ”Dunav osiguranje” s kojim već decenijama sarađujemo na obostrano zadovoljstvo – rekao je Radić.

Ističe da “Dunav” pomaže organizaciju manifestacije isto onoliko koliko se Dom kulture Negotin trudi da afirmiše “Dunav osiguranje”.

– Nadam se da će tako biti i ubuduće, jer se na dobrim iskustvima gradi budućnost, a mislim da to definitivno u našim odnosima stoji – naglasio je Radić i zahvalio svim prijateljima na organizaciji ovogodišnje manifestacije.

Tokom sedmodnevnog trajanja manifestacije posetioci i ljubitelji klasične muzike mogli su da uživaju u brojnim koncertima, afirmisanih i neafirmisanih izvođača, ali i u besedama, izložbama, seminarima, panelima o Mokranjcu i značaju klasične muzike.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar