Bili smo humani prema Partizanu u poslednjih par minuta

Bili smo humani prema Partizanu u poslednjih par minuta

Srdjan Stevanovic/Starsportphoto


Predsednik KK Crvena zvezda Nebojša Čović održao je danas vanrednu konferenciju za medije u prostorijama kluba na Malom Kalemegdanu!Tom prilikom Čović je najavio finale protiv Budućnosti koje počinje u petak, ali je govorio i o polufinalnoj seriji sa Partizanom.- Odlično smo odigrali protiv Partizana. Dobro smo se spremili. Čak smo u zadnja četiri minuta imali faktor humanosti. Da vas ne podsećam na neke ranije tajm-aute i ono ”šta treba raditi sa stokom.” Zvezda nikada neće tako raditi – rekao je Čović i nastavio:- Svi su bili pod određenim pritiskom. Mi smo za tih sedam dana uradili veliki posao na psihološkom planu. Kao što znate, naš drugi polufinalista nije bio tim sa početka sezone. Jedan igrač menja sve, a kamoli pet igrača. A o treneru da i ne pričam. I u finansijskom smislu smo tu, možda čak i više imaju. A sada igramo protiv najskupljeg tima ABA lige. Nadam se da nam je pobeda protiv Partizana dala veliku energiju za ono što nas čeka u finalu.

 

A o samom finalu, Čović je nastavio.
– Ja verujem da će ovo finale proteći u najboljem redu i da će sve biti regularno. Nećemo se vraćati na to šta se desilo prošle sezone, gde smo naučili lekciju. Ali ćemo kontrolisati situaciju i pravovremeno obaveštavati javnost o svemu – rekao je Čović i dodao:

– Najviše zavisi od toga kako budemo igrali i od naših navijača. Oni su pokazali da su najbolji i uveđen sam da će prevazići sebe i protiv Budućnosti. Oni nam daju 20-30 odsto više energije. Da su najbolji pokazali su u veoma teškom trenutku. A o tom trenutku i ”bočnim vetrovima” ćemo drugom prilikom.

 

Čović je potvrdio da Džo Regland neće biti spreman za prva da meča, ali da postoji mogućnost da se vrati u tim u Podgorici.

– Regland neće biti spreman, imao je intervenciju na kolenu. Moguće da bude spreman za gostovanje, ali ne možemo da garantujemo, to je u rukama doktora. Ali kao što vidite Zvezda nije jedan igrač. To smo i pokazali.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar