Sport
09.12.2021. 00:00
R.E.

Fudbal

Crvena zvezda - Braga: Koji rezultat predviđate?

fudbal
Izvor: Shutterstock

Fudbaleri Crvene zvezde u četvrtak od 21 čas gostuju kod ekipe Brage u poslednjem, šestom kolu grupe F Lige Evrope. Biće to odlučujuća utakmica za prolaz u nokaut fazu drugog po rangu evropskog klupskog takmičenja. Odluka ponovo pada u Portugaliji. Pred crveno-belima je presudna utakmica za prolazak u eliminacionu rundu takmičenja.

Zvezda je prva na tabeli grupe F sa 10 bodova, Braga je druga sa devet bodova, Mitjiland iz Danske ima osam poena na trećem mestu, dok je Ludogorec iz Bugarske otpisan sa samo jednim bodom posle pet mečeva i zasigurno je poslednji na tabeli bez ikakvih izgleda da i na proleće igra u Evropi. 

Pobeda i nerešen rezultat sigurno vode crveno - bele u eliminacionu rundu.

Anketa

U istom terminu, od 21 čas, Ludogorec u Razgradu dočekuje ekipu Mitjilanda,  a rezultat na tom meču mogao bi u mnogome da utiče na konačan poredak u grupi F. 

Ukoliko Crvena zvezda pobedi, sigurno je prva u grupi i ićiće direktno u osminu finala Lige Evrope,  što bi bio najveći uspeh nekog kluba iz Srbije od samostalnosti. 

Ukoliko zvezda odigra nerešeno, takodje prolazi dalje, ali da bi bila prva u grupi neophodno je da Mitjiland ne pobedi Ludogorec. 

Ako crveno-beli odigraju nerešeno, a Mitjiland ubedljivo slavi u Bugarskoj sa tri i više golova razlike, Zvezda bi kao druga u grupi prošla u šesnaestinu finala Lige Evrope. 

Ukoliko zvezda izgubi u Bragi, a Mitjiland ne pobedi, to takodje vodi naš tim u nokaut fazu Lige Evrope. 

Međutim, ukoliko Mitjiland pobedi, a ekipa Dejana Stankovića pretrpi poraz, Crvena zvezda ispada iz Lige Evrope i ide u šesnaestinu finala Lige Konferencije. 

Kombinacija je mnogo, tako da kalkulacija nema.

Crvena zvezda je do sada u grupi F zabeležila tri pobede, jedan remi i pretrpela jedan poraz od Mitjilanda u Beogradu. 

U prvom susretu sa Bragom koji je odigran u Beogradu, na stadionu Rajko Mitić, Zvezda je slavila sa 2:1 na premijeri u grupi F. Strelci za naš tim bili su Rodić i Katai, dok je jedini gol za Bragu postigao Brazilac Galeno. 

Braga sa ima devet podova u grupi F, gde su zabeležili tri pobede i dva poraza u pet odigranih kola. 

Pored poraza od Zvezde, Braga je u prošlom kolu poražena u Danskoj od Mitjilanda sa 3:2 i tako dodatno zakomlikovala situaciju u grupi. 

Crvena zvezda je u dobroj formi. U seriji su od sedam uzastopnih pobeda u svim takmičenjima i

 trenutno su drugi na tabeli naše Super lige sa tri boda manje od lidera Partizana posle 19. kola. 

Braga sa druge strane zauzima četrvto mesto u Portugaliji sa 25 osvojenih bodova posle 13. kola. 

Na poslednjih pet susreta ostvarili su tri pobede i dva poraza u svim takmičenjima. 

U prošlom kolu Primeire pobedili su Eštoril sa 2:0, dok ih u narednom kolu domaće lige, već 12. decembra čeka veoma važan susret na gostovanju u Portu. 

Okosnicu Braginog tima čine braća Andre i Rikardo Orta koji je postigao devet pogodaka u domaćem šampionatu i tri gola u Ligi Evrope. 

Rikardo Orta je prvi strelac tima. 

Tu su joč i neugodni Brazilac Galeno koji nastupa po krilu, kao i stambeni centarfor iz Španije Abel Ruiz, momak koji je ponikao u Barseloni.

Trener Brage Karlos Karvaljal moći će da računa na sve igrače, a uzda se i u domaći teren gde je tim u seriji od 11 mečeva bez poraza, uz pet pobeda u nizu. 

Crvena zvezda računa na sjajnu formu Mirka Ivanića i prvog strelca tima Aleksandra Kataija, koji je postigao 11 golova u Super Ligu Srbije i još dva u grupi Lige Evrope. 

Braga i Crvena zvezda su do sada odigrali četiri medjusobna meča, oba tima su ostvarila po jednu pobedu, dok je dva puta bilo nerešeno. 

Utakmica šestog kola grupe F Lige Evrope izmedju Brage i Crvene zvezde igraće se na legendarni stadionu Munisipal u Bragi koji je izgradjen u steni 2004. za potrebe Evropskog prvenstva.

 Meč se igra u četvrtak, od 21 čas, uz direktan prenos na Prvom programu RTS-a. 

Komentator utakmice biće Nemanja Matić.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Partizan - Anortozis: Da li ćemo osvojiti tri boda? (ANKETA)
Partizan

Liga konferencija

07.12.2021. 13:36

Partizan - Anortozis: Da li ćemo osvojiti tri boda? (ANKETA)

Posle poraza od Flore u Estoniji, fudbaleri Partizana će u poslednjem kolu protiv Anortozisa pokušati da obezbede plasman u drugu fazu takmičenja.
Za taj cilj biće im potreban minimum bod u duelu sa Kipranima.
Close
Vremenska prognoza
few clouds
5°C
18.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve