EVROPA IMA SVOG PRVOG NBA TRENERA: Igor Kokoškov srpski stručnjak od naredne sezone predvodiće sa klupe Finiks Sanse

EVROPA IMA SVOG PRVOG NBA TRENERA: Igor Kokoškov srpski stručnjak od naredne sezone predvodiće sa klupe Finiks Sanse

Foto: Printscreen Youtube


Poslednja godina bila je kao iz snova za Kokoškova. Nakon istorijskog uspeha sa reprezentacijom Slovenije i osvojene zlatne medalje prošle godine, usledio je poziv tima iz Arizone. Ovim priznanjem srpski stručnjak ušao je u istoriju kao prvi neamerikanac koji će predvoditi neki tim iz najjače lie na svetu.

Ove sezone Igor Kokoškov je već imao priliku da diriguje ekipom Jute, u utakmici protiv Lejkersa kada je menjao Kvin Snajdera i tom prilikom negova ekipa je zabeležila pobedu.

Preko trnja do zvezda

Trnovit je bio put Kokoškova do NBA zvezda. Igračku karijeru je , zbog povrede, bio primoran da završi pre vremena nakon čega se posvećuje trenerskom poslu i postaje najmlađi stručnjak u Jugoslaviji predvodeći OKK Beograd. Put ga 1999. vodi do Amerike gde prvi angažman dobija na Univerzitetu Misuri.  Godinu dana kasnije postaje pomoćni trener Los Anđeles Lejkersa, a od 2003. godine postao je deo stručng tima Lerija Brauna u Detroitu. U Americi je kao pomoćni trener radio i u Finiks Sansima i Klivlend Kavalarsima.

Kokoškov može da se pohvali i bogatim reprezentativnim iskustvom jer je bio  trener mlađih kategorija u Jugoslovenskoj reprezentaciji, ali i pomoćnik Željku Obradoviću na Olimpijskim igrama u Atini 2004. godine i Evropskom prvenstvu naredne godine.  Od 2008. do 2015. vodio je reprezentaciju Gruzije, ali i ekipu Slovenije sa kojom ima evropsko zlato.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar