FEDERER POSLE RANE ELIMINACIJE: Vazduh nije mogao da cirkuliše, ovo je potpuno drugačiji US Open

FEDERER POSLE RANE ELIMINACIJE: Vazduh nije mogao da cirkuliše, ovo je potpuno drugačiji US Open


Rodžer Federer fokusirao se na teške uslove za igru posle neočekivanog poraza u osmini finala US opena. Piše B92. 

Svi su očekivali 47. klasik između Švajcarca i Novaka Đokovića, ali ga je sprečio Australijanac Džon Milman.

Federer je dobro počeo i dobio prvi set 6:3, ali je napravio čak 77 neiznuđenih grešaka i trasirao rivalu put ka pobedi.

Bilo je mnogo vruće, jedna od onih večeri kada osećam kao da ne mogu da dišem. Vazduh nije uopšte cirkulisao i iz nekog razloga mučio sam se sa uslovima. Jedan od retkih puta da mi se to dogodilo, bilo mi je neprijatno, sve više i više sam se zojio, kako je meč tekao gubio sam energiju. Džon je uspeo da se bolje nosi s tim. Možda jer dolazi iz jednog od mesta sa najvećom vlažnošću na zemlji Brizbejna. Znao sam da me čeka težak meč, a kada tako razmišljaš i promašuješ prilike, a imao sam ih… Razočaran sam, ali i srećan što se meč završio“.

Rodžer se mučio sa uslovima za igru iako su on i Milman nastupili u večernjem terminu od 21:30 po lokalnom vremenu.

Kada se tako osećaš sve je isključeno. Trenirao sam u težim uslovima, igrao usred dana na 50 stepeni, ali postoje dani kada tvoje telo jednostavno ne može da se izbori s tim. Mislim da zbog krova vazduh nije mogao da cirkuliše. To je potpuno drugačiji US Open, na sve to uslovi za igru su sporiji ove godine, a onda imaš znojem natopljen šorts, sve je natopljeno, i lopte pa je sve sporije dok pokušavaš da napraviš viner.

Imao je Švajcarac meč praktično u rukama jer je servirao na 1-0 i 5:4 u drugom setu.

Voleo bih da sam vodio 2-0 u setovima, onda bi meč možda bio drugačiji, našao bih način jer sam imao prilika da završim. Ali bilo je teško i Džon je odigrao sjajan meč u teškim uslovima, rekao je Federer.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar