FEDERER: “Uživam da igram protiv Novaka, ali rivalstvo sa Nadalom je posebno”

FEDERER: “Uživam da igram protiv Novaka, ali rivalstvo sa Nadalom je posebno”


Rodžer Federer, drugi teniser sveta, rekao je da je normalno što je uvek “naoštren” da igra protiv Novak Đokovića i Rafaela Nadala.

Švajcarac protiv obojice tenisera ima negativan skor, ali i uprkos tome uvek je maksimalno motivisan kada ulazi u te mečeve.

Ne znam šta da vam tačno kažem o tim mečevima, pošto je normalno da sam veoma ‘naoštren’ kada igram protiv njih (Rafe i Novaka)“, rekao je Federer.

Rodžer protiv Španca ima skor 15-23, dok je sa Srbinom nešto uspešniji 22-24.

Naravno da uvek imam veru u sebe. Ali je tačno da sam u finale Rolan Garosa 2011. godine možda ušao sa nešto manje samopouzdanja nego u prethodnim finalima. Mislim da protiv Rafe, neću da kažem da ne verujete 100 odsto u sebe, ali malo sumnjate u svoju igru. On to iskoristi i to mi se desilo nekoliko puta“, kaže Rodžer i dodaje:

“Mislim da se to događa svima. Kada izađete da igrati protiv najboljih igrača koji su u sjajnoj seriji, vi onda ne igrati svoju savršenu igru i onda je teško za pobedu. Pokušavate sve kako biste pobedili, ali nekada vam igra ne funkcioniše“.

Federer je istakao da uvek uživa u mečevima sa Novakom i Rafom.

Da budem jasan, želja za pobedom uvek postoji i uvek sam uživao u mečevima sa obojicom (Rafom i Novakom). Naročito rivalstvo sa Rafom je posebno“, rekao je Federer.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar