FEDEREROV TRENER: “U Đokovićevoj igri nema ničeg toliko posebnog zbog čega Rodžer ne bi mogao da ga pobedi”

FEDEREROV TRENER: “U Đokovićevoj igri nema ničeg toliko posebnog zbog čega Rodžer ne bi mogao da ga pobedi”

AP Photo/John Minchillo


Rodžer Federer igra tenis na vrhunskom nivou i sa 37 godina, a za to je zaslužan njegov dugogodišnji trener, Severin Luti, koji je najavio nastavak saradnje sa Švajcarcem.

Iako je u poznim godinama četvrte decenije, Federer ne namerava da napusti tenis.

– On će sigurno igrati 2019. godine. Nikada nismo ni razgovarali o povlačenju – rekao je Luti.

Prošle godine, Federer je shvatio da nema šta da izgubi do kraja karijere.

– Prvi put je u Melburnu 2017, pred Australijan open, rekao da nema šta da izgubi i da će igrati bez pritiska. Shvatio je da je uradio toliko toga, da ne mora više da osvoji nijedan turnir, a opet će ostati upamćen kao jedan od najvećih, možda i najveći svih vremena – objasnio je trener Švajcarca.

Dueli između Federera, Nadala i Đokovića su postali teniski klasici. U njima, Švajcarac je uvek motivisan.
– To njihovo rivalstvo je posebno. Prvo se mislilo da Đoković ne može da pobedi Nadala, pa da Španac ne može da pobedi Srbina… U ovom trenutku, Đoković je najbolji na svetu, čvrst je, stabilan, jak u defanzivi. Međutim, nema ništa toliko posebno u njegovoj igri zbog čega Federer ne bi mogao da ga pobedi. Ako Rodžer odigra dobro, može da ga savlada – zaključio je Luti.

Podsetimo, Federer je u prvom kolu završnog Mastersa u Londonu izgubio od Keja Nišikorija sa 6:7(4), 3:6. Novak Đoković prvi meč igra ovog ponedeljka od 21 sat protiv Džona Iznera.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar