FRANCUZI ODMENILI SRBE: Celo Kosovo tuguje zbog poraza albanskih fudbalera

FRANCUZI ODMENILI SRBE: Celo Kosovo tuguje zbog poraza albanskih fudbalera


Šok je veliki kao Albanija i Kosovo zajedno! Neverica, tuga i nada – tri su glavne reči u prištinskim medijima nakon utakmice Francuska – Albanija (2:0), u drugom kolu Evra

Reprezentacija Albanije, koja se zahvaljujući dronu nad stadionom Partizana i našim unutrašnjim slabostima plasirala na Euro, doživela je i drugi poraz na kontinentalnom šampionatu u fudbalu. Protiv domaćina bili su na pragu podviga, ali su Dimitri Paje i Antoan Grizman sasekli krila “crnim orlovima” čije se perje rasulo po ulicama kosovskih gradova, ali i stranicama novina i portala.

DAO GOL ALBANCIMA, RASTUŽIO KOSOVO: Antoan Grizman (Francuska) (AP Photo/Thanassis Stavrakis)

DAO GOL ALBANCIMA, RASTUŽIO I KOSOVO: Antoan Grizman (Francuska)    (AP Photo/Thanassis Stavrakis)

Stupci kosovske štampe napunjeni su besom, ljutnjom zbog zle sudbinu koja nije dozvolila Albaniji da ostane neporažena u meču sa jednim od favorita šampionata. Tako dnevnik “Zeri” podseća da su i na premijeri protiv (polu)bratske Švajcarske izabranici Đanija de Bjazija, iako sa igračem manje, bili u situaciji da izvuku remi. Ali, ni kao protiv Francuza, nisu uspeli da izvuku više od časnog poraza. List prenosi izjavu Leđijana Memušaja koji kaže “ne trebaju nam komplimenti, nego bodovi”.

– Ušli ​​smo u 90. minut sa 0:0, onda smo primili gol i tada je utakmica završena. Šteta, nismo ovo zaslužili- izjavio je Memušaj.

Selektor Albanije Đani de Bjazi, koji je danas proslavio 60. rođendan, želi da vrati u Francuskoj očerupane nade. “Pokazali smo da zaslužujemo učešće na Evru”, rekao je italijanski stručnjak i podsetio naciju (ne na dron) da je “ponosan na ono što je urađeno, i da još nije kraj”.

Mediji pod naslovom “Dešan: Borbeni rozoneri” ističu muke kroz koje je prošao selektor domaćina šampionata u meču protiv Albanije da bi stigao do pobede. Ta tri jedva iščupana boda odvela su njegov tim u osminu finala.

Portal “Koha” pod naslovom “Sudbina nam na kraju okrenula leđa” donosi izjavu Ermira Lenjanija (Nant) o nesrećenom kraju jednog dobro odigranog meča, uz obećanje o pobedi nad Rumunijom koja je namenjena, kako je navedeno, “najboljim fanovima na svetu”.

PROČITAJTE JOŠ: 
EVRO 2016 ISPRED TELEVIZORA: Kako su Srbi postali rent-a-navijači Rusije, Nemačke…
HER STEPI ZA EKSPRES: Dve selekcije iz senke napraviće dar-mar u Francuskoj

U Prištini su svesni da je sad od velikih albanskih snova ostala tanka nada. Dnevnik “Koha ditore” donosi tekst u kome Elseid Hisaj (Napoli) pažnju sa bolnih poraza prebacuje na poslednji meč u grupi protiv Rumunije u Lionu:

– Možemo sa treće pozicije u grupi da se kvalifikujemo u drugi krug šampionata. Sposobni smo da pobedimo Rumuniju i da nastavimo ovaj istorijski niz.

O ponašanju “najboljih fanova na svetu” konačnu reč trebalo bi da dones UEFA. Dnevnik “Zeri” napravio je slikovnicu prateći članove navijačke grupe “Grudvica” sa Kosova po ulicama Marseja. Oni su pre meča sa Francuskom razvili zastave sa natpisom “Kosovo je Albanija”. Biće zanimljivo videti da li u evropskoj kući fudbala ima prevodilac za velikoalbanski jezik.

U kosovskim medijima našli smo još jednu vest koja dodiruje fudbal: Džozef Bajden, potpredsednik SAD, i Đerdan Šaćiri, reprezentativac Švajcarske i vezista Stouka (za 17 miliona evra došao prošlog leta iz Intera), postali su počasni građani Gnjilana.

PROČITAJTE JOŠ: 
PORODIČNO BLAGO ĐOKOVIĆA: Na putu do vrha Novakova porodica preživela pakao, zelenaši stavljali nož pod grlo ocu Srđanu
PAŽNJA, DOMINIK DOLAZI! Upoznajte sledećeg Broja 1, momka koji će preuzeti presto kad se Novak umori od tenisa
DON NELSON: Vizionar koji je pre 40 godina izmislio košarku koja danas osvaja NBA titule} else {

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar