FUDBAL: 4 razloga zašto Arsenal ne može da se takmiči sa najboljima u Premier ligi

FUDBAL: 4 razloga zašto Arsenal ne može da se takmiči sa najboljima u Premier ligi

Youtube


Nakon novog poraza, protiv Bormuta od 2:1, jasno je da u ekipi “Tobdžija” moraju stvari da se menjaju iz korena.

Kada je Arsen Venger potpisao novi ugovor, među pristalicama je nastao bes koji već dugo traje. Opet se pokazalo da je to bio pogrešan potez. Arsen je mnogo učinio za klub, ali izgleda da je vreme za promene. Sjajno je vodio finansije kluba, ostvario velike novčane dobitke, samo je izostalo ono najbitnije u fudbalu, a to su trofeji.

Već posle 23. kola, Arsenal se oprostio od titule. Ono što je sad još veći problem je borba za Ligu Šampiona, koju su već propustili ove sezone. Takmičenje tog formata je pravi “mamac” za najbolje igrače na svetu. Ukoliko toga nema, teško da se mogu privoleti igrači da dođu u London.

1) Nedostatak vrhunskog napadača

Nakon što je Robin Van Persi napustio klub, upravo zbog trofeja, Arsenal ne može da pronađe adekvatnu zamenu. Žiru i Lakazet su dobri napadači, ali nisu vrhunskog kova. Oni više predstavljaju igrače, koji treba da dopune golovima najboljeg strelca ekipa. Kada se pored holanđanina, pogleda da se ne tako davno napadači bili Jan Rajt i Tjeri Anri (isto napustio klub zbog trofeja), jasno se vidi razlika u kvalitetu.

2) Nema vizije

Kada se pogleda bilo koji klub iz vrha Premier lige, može se videti jasna vizije igre i plan kluba. Njihov gradski rival Totenhem će igrati na novom stadionu, ima mlad i dobar tim, sa trenerom koji je nametnuo stil igre, veoma prepoznatljiv. Takođe su Gvardiola i Klop napravili sistem i sa jasnim idejama.

3) Kičma tima nepostoji

Svaki od timova velike šestorke, ima kičmu tima. Okosnica se pravi oko igrača, koji na sredini terena rade za celu ekipu. Granit Džaka, koji je trebalo da bude to, jednostavno nije kalibar igrača za vrhunski nivo. U drugim ekipama to su Matić i Pogba, Mančester Siti ima Fernandinja, a Čelzi Kantea.

4) Grube greške

Arsenalova odbrana je napravila najviše grešaka od svih velikih timova, koje su direktno uticale da se izgubi veliki broj bodova. Liverpul je za to preduzeo korake, pa je prvo doveo Van Dajka iz Sautemptona. Ekipa iz Londona mora da se probudi i aktivira. Rivali su sve jači, dok Arsenal tapka u mestu. Primer kvalitenog igrača za taj deo tima je Hari Megvajer, koga je Lester doveo i da ne pitaju koliko košta.

Ukoliko u narednom periodu, najkasnije na leto, budu nastavili sa ovakvom politikom, vrlo lako se može desiti da dođu u pozciju da se bore čak i  za Ligu Evrope.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar