FUDBAL: Barselona je na pragu spektakularnog tima za sledeću sezonu!!!

FUDBAL: Barselona je na pragu spektakularnog tima za sledeću sezonu!!!


Španski mediji tvrde da je Barselona uspela da ostvari svoje namere. Doveden je Filip Kutinjo iz Liverpula za 160 miliona evra, to predstavlja najveći transfer u istoriji kluba. Posle njega stiže Mina (23) iz Palmeirasa. On će predstavljati zamenu za Maskerana, koji odlazi u Kinu.

Velika transformacija kluba je započeta još prošlo leto. Ove godine bi trebalo da bude kompletirana.

Barselona je shvatila da će zbog godina igrača, čija se karijera bliži kraju morati polako da rekonstruiše ekipu. Oni su to krenuli dosta ranije nego Real Madrid, koji se nalazi pre velikim zadatkom.

FUDBAL: Real Madrid se sprema za kompletnu rekonstrukciju!

Barselona u odbrani je već dosta toga završila. Umtiti je tu, igra fenomenalno. Cilj klub je samo da mu u novom ugovoru, povećaju otkupnu klauzulu. Trenutno je 60 miliona evra, a to je “sitnica” za gigante iz Premier lige. Pošto se za Pikea traži partner, kao i buduća zamena klub radi na tome da završi sve sa Žeri Minom iz Palmeirasa. Semedo koji je stigao iz Barselone se uklopio lepo, tek se treba očekivati od njega da pruži prave partije. Kada se tome doda povratak Vermalena, koji igra odlično, jasno je da Barselona ima odbranu na “duže staze” kad se pogledaju godine i perspektiva.

Vezni red Barselone je specifična priča, Buskets-Rakitić-Iniesta su udarne igle. Kutinjo je došao, kao buduća zamena za Iniestu. Koji ove godine puni 34. Rakitić je nešto slabiji ove sezone, ali Barsa će sigurno raditi na tome da dovede mladog igrača za budućnost. Najveća njihova želja za tu poziciju su Marko Verati i Žan Mišel Seri. Katalonski klub će sigurno sledeće leto krenuti u napada na ova dva igrača, što bi im obezbedilo miran period na toj pozicji preko 6, 7 godina. Buskets bi ostao vođa, uz podršku  Kutnja i nekog od ova dva igrača, predstavljali bi neverovatan trio.

Što se tiče najpoznatijeg dela tima, njihov napad je pretrpeo udarac odlaskom Nejmara. Barsa je tu kiksnula ozbiljno. Nejmaru je bila namenjena uloga, koju Mesi sada ima. Nejmar koji ima samo 25 godina je bio idealna zamena za Mesija. On predstavlja pored sjajnog fudbalskog znanja i ogroman marketinški potencijal. Nažalost, njega su izgubili. Mada, ko je očekivao da će neki klub platiti klauzulu od 222 miliona evra.

Barselonina najveća želja je Antoan Grizman. Kada se njemu dodaju Ousman Dembele, Suarez i Mesi jasno je svima o kakvom se napadu radi. Suarez ima 30 godina, kao i Leo Mesi. Što znači da pred sobom imaju minimum još 3 godine fudbala na vrhunskom nivou. Taman za taj period bi Dembele, kao i Grizman uspeli da se naviknu na filozofiju fudbala koju gaji katalonsi klub.

Da bi se sve ovo ostvarilo, Barsa će morati da se oslobodi jednog broja igrača. Pošto je veći bila pod kaznama za finansijski fer plej. Prvi na listi su Andre Gomeš, Arda Turan i Rafinja. Problem konkretno kod turskog igrača je velika plata, iznosi 9 miliona evra po sezoni. Što nijedan klub neće da plati, a pogotovu ako se zna da on praktično ne igra. Ostali fudbaleri hoće da menjaju sredinu, prvenstveno zbog SP 2018 u Rusiji i želje da obezbede mesto u timu svoje zemlje. Problem nastaje, što Barsa želi da ih proda, a zainteresovani klubovi ih žele samo na pozajmicu.

To će biti jedan od glavnih faktora za dolazak Grizmana sledeće leto.

Ostaje da se sačeka sledeće leto, kad će mnoge stvari biti jasnije. Ono što je sigurno, ukoliko Barsa bude uspela da ostvari sve svoje namere, što će biti veoma teško. Može se desiti da u sledeću sezonu uđu sa kompletnom novim timom, moćnim i još na duge staze.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar