FUDBAL: UEFA donela odluku, Partizan dva meča bez publike

FUDBAL: UEFA donela odluku, Partizan dva meča bez publike

Youtube


Disciplinska komisija UEFA donela je odluku da meč između Partizana i Viktorije Plzen bude odigran bez publike.

Razlozi za ovakvu odluku su mnogi, veliki propusti kluba u organizaciji utakmice protiv Jang bojsa. Takođe i neobjektivnog izveštaja UEFA. Takođe se pominje da neće biti samo jedan meč, već više njih. Jako zanimljiva stvar je to, što na sajtu klubu Viktorije Plzen je objavljeno krajem godine da navijači ne žure sa kupovinom karata za utakmicu u Beogradu.

Delegat je okarakterisao skandiranja “Srbija, Srbija” i “Živela kraljevina Srbija” kao rasističke. Takođe je naveo da je publika ulazila na teren, prolazi su bili zakrčeni i transparent koji je stajao na južnoj tribini “Hvala tvojoj majci” je navodno bio povezan sa Ratkom Mladićem, koji je dan pre utakmice bio optužen na doživotnu robiju.

Miloš Vazura je izjavio: “Nemojte da mislimo da smo pametniji od nekoga, da stavljamo skrivene poruke, da ćemo mi da prevarimo nekoga u UEFA. Mi jesmo pod posebnom lupom, jer smo vraćeni u Evropi sporazumno. Mi smo povratnici a to je kod njih najbitnije”.

Najviše iznenađuje to što nijedan klub u istoriji takmičenja, nikad nije bio kažnjen zbog zakrčenih prolaza u fan zoni, a to sve pokazuje kakav status ima srpski klub u UEFA.

 

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar