FUDBAL: FK Milan na prodaju

FUDBAL: FK Milan na prodaju


“Rosoneri” su u sve boljoj situaciji na terenu i sve lošijoj kada je sudbina kluba u pitanju, pa je budućnost neizvesna.

Jasno da je za Jonghong Lija ovo preveliki zalogaj, ali to je bilo jasno i kada je kupovao klub od Berluskonija, pogotovo kada su iz Kine stigle vesti da niko ozbiljan nije čuo za njega. Sada je rešenje da prvo proda četvrtinu akcija, tih 25% bi bio početak. On bi za taj novac mogao da plati deo duga “Eliot”, fondu kome treba da vrati u oktobru 303 miliona evra.

Nažalost, to nije dovoljno. Li traži nekoga sa kim će podeliti troškove, koji vremenom garantuje da će preuzeti većinsko vlasništvo nad klubom. Primer za takav vid poslovanja je Inter njihov gradski rival. Oni su imali sreće da “Suning”, kineski gigant otkupi akcije prvo Moratija, a onda i većinski paket od Tohira. Li planira isto, da neko uzme prvo četvrtinu, a onda u razumnom roku do kraja 2018. preuzme većinsko upravljanje Milanom. Interesuje se nekoliko arapskih fondova, pominju se i Amerikanci, ali za sada je sve na dugom štapu.

Milan je u dugovima, brend je izgubio na vrednosti, pa sa strepnjom očekuju dalje poteze misterioznih Kineza.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar