(FUDBAL): Inter, ekipa specijalizovana za gubitak svetskih igrača

(FUDBAL): Inter, ekipa specijalizovana za gubitak svetskih igrača


Ekipa iz Milana u svojoj istoriji, ne može baš da se pohvali mudrim potezima koji se odnose na transfer politiku.

Oni su u svojim redovima imali igrače ogromnog potencijala, a to nisu uspeli da prepoznaju. Svi igrači su prodati, a nakon toga su pokazali raskošan talenat i znanje.

Poslednji primer za to je Filip Kutinjo, novi igrač Barselone. On je bio član Intera četiri i po godine, od kojih je dve proveo na pozajmici. Njega je Liverpul kupio za 13 miliona evra.

Drugi primer za to je Andrea Pirlo. Italijan je imao sličnu situaciju kao Kutinjo. Tri godine je proveo u Interu, a dve na pozajmici. Nakon toga je prodat Milanu za 18 miliona evra, što je te godine bio 18-ti najskuplji transfer na svetu. U Milanu je proveo 10 godina i osvojio dve Lige Šampiona.

Na ovoj listi se nalaze Roberto Karlos i Denis Bergkamp. Obojica su otišli iz Intera sredinom devedesetih. Holanđanin je napustio tim 1995, prešao u Arsenal za 11 miliona evra. Dok je Roberto Karlos za samo 3 miliona, stigao u Real Madrid godinu dana kasnije (1996).

Poslednji koga pominjem je Ronaldo. Njega je Inter doveo iz Barselone, a nakon četri godine u timu, Real Madrid ga ja kupio za 45 miliona evra. Što pored dolaska Figa i Zidana, nije predstavljao najskuplje pojačanje. To se na kraju ispostavilo kao još jedna u nizu grešaka.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar