FUDBAL: Legenda napušta klub u kome je proveo 17 godina!

FUDBAL: Legenda napušta klub u kome je proveo 17 godina!


Jedan od najboljih golmana današnjice Djanluidji Bufon saopštio je danas da će na kraju sezone, posle 17 godina, napustiti Juventus.
“Utakmica protiv Verone u subotu biće moja poslednja u Juventusu, biće to najbolji način da se završi ova fantastična avantura”, rekao je Bufon na konferenciji za novinare.
Bufon, medjutim, još nije odlučio da li će završiti karijeru. Kako je rekao, pre 15 dana je mislio da je i definitivno kraj, ali da sada nije siguran.
“Dobio sam neke zanimljive ponude, vezane i za teren i van terena. U subotu ću odigrati poslednju utakmicu, a posle toga ću na miru razmisliti…”, rekao je Bufon.
Ovaj 40-godišnji golman je prethodnih 17 godina proveo u Juventusu, s kojim je osvojio 11 titula prvaka Italije, četiri kupa Italije i pet trofeja u Super kupu. Prethodno je od 1995. do 2001. godine igrao u Parmi s kojom je 1999. godine osvojio Kup Italije, Super kup i Uefa kup.

Za reprezentaciju Italije odigrao je rekordnih 176 utakmica, sa kojom je i 2006. godine postao prvak sveta. Na Evropskom prvenstvu 2012. godine osvojio je drugo mesto, dok je na Kupu konfederacija 2013. osvojio bronzano odličje.

Bufon je 12 puta proglašavan za najboljeg golmana Serije A, a dva puta je bio i najbolji golman Evrope.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar