FUDBAL: Nova era u transferima igrača. Ozil i Sančez su prvi!

FUDBAL: Nova era u transferima igrača. Ozil i Sančez su prvi!

Youtube


Ono što je u NBA uveliko prisutno, počinje polako da se događa u Evropi. Pravu sliku toga, možemo očekivati tek 2019 godine.

Prema izvorima jednog od najveći poznavalaca transfera na svetu, italijana Đanluke Di Marcia, Aleksis Sančez bi trebalo da dobije lepu količinu novca da ostane do kraja sezone u Arsenalu, a onda potpuno besplatno pređe u redove Mančester Sitija.

– transfer u januaru 2018. godine: 15 miliona igraču, 20 miliona funti Arsenalu;
– transfer u junu 2018. godine: 30 miliona funti igraču, ništa Arsenalu;

Čileanac je navodno dobio 15 miliona da završi sezonu u Arsenalu, a onda mnogo više dobije kao slobodan igrač.

Ovakav potez će verovatno mnogo stvari promeniti u poslovanju evropskih klubova, pošto su igrači postali svesni koliko se novca troši na transfere. Sad će te sve velike sume biti usmerene na igrače. Oni će jako teško potpisivati ugovore na 5, 6 godina. Više će se usmeriti na kratkotrajne, gde imaju veću kontrolu nad karijerom.

Veliki bum koji se očekuje je leto 2019. Razlog tome je neverovatan broj jako kvalitetnih igrača, koji tada postaju slobodni. Mančester Junjted ima čak 10 igrača, Arsenal 9, Liverpul 7, Atelitko Madrid i Barselona po 5. Real Madrid je bio oprezan, nema nijednog.

Dortmund ima 5, dok Bajern Minhen 4. Mada bi klub iz Minhena trebao u narednom periodu da produži ugovor. Manji klubovi u Nemačkoj su u još većem problemu, neki čak imaju preko 10 igrača.

Što se tiče Serije A, tu je Juventus u najboljoj poziciji. Oni imaju samo jednog igrača kome ističe ugovor 2019. Napoli ima dva, Roma tri, Inter četri. Dok Milan ima čak osam, a zna se da su 2017 potrošili bogatstvo na čak 11 igrača.

Kako će se odvijati ovaj trend, još nije sigurno. Postoje izgledi da još jedna stvar, postane prisutna u evropskom fudbalu a to je seleri-kep. Nema druge opcije, nego da sačekamo i vidimo budućnost evropskih transfera.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar