FUDBAL: Milojević izneo svoje mišljenje pred duel sa CSKA

FUDBAL: Milojević izneo svoje mišljenje pred duel sa CSKA


Pristalice crveno-belih su dočekal proleće. Dan pred utakmicu, koju mnogi smatraju istorijskom, trener ekipe Vladan Milojević je izneo svoje mišljenje.

“Dočekali smo proleće i tu utakmicu sa CSKA. Mislim da smo se dobro spremali. Ne bi trebalo trošiti reči o CSKA, to je ekipa koja dolazi iz grupne faze Lige šampiona. Ruska, jaka ekipa, izuzetno iskusna. Možda su imali malo problema u jesenjem delu u napadu, što su rešili dolaskom Muse. Njihova poslednja linija ima više od 1.000 utakmica u istom klubu, jasno je da je apsolutno puna iskustva. To su igrači koji imaju i internacionalnog i domaćeg iskustva, a ruska liga je jedna od najjačih u Evropi”, rekao je Milojević novinarima u Beogradu.

Analizirao je protivnika, a zatim se osvrnuo na svoju ekipu.

“Mi k’o mi. Dobro smo odradili ove pripreme. Možda je mala prednost to što ni mi ni oni nismo igrali zvanične utakmice. Pripremne smo odigrali na dobrom nivou, ali biće sasvim drugačije od one sutra. To je utakmica za drugu rundu. Najviše smo se pribojavali da ne igramo pred praznim tribinama, ali Bogu hvala, želja nam se ispunila. Hvala našem rukovodstvu i ljudima iz Uefe, ipak je Zvezda bila najgledanija u prvoj fazi. Očekujemo spektakl. Mi ćemo da budemo i dalje ono što smo bili. Igrači to znaju, daćemo sve od sebe, borićemo se. Ako treba da biramo favorita, neka to bude CSKA. Mi jedino možemo da garantujemo da ćemo dati sve od sebe. Videćemo kako će se završiti”, rekao je Vladan Milojević.

Crvena Zvezda nema problema sa povredama, ekipa je spremna za sutrašnji meč. Postavljeno je pitanje kako će igrači uspeti da ostanu mirni, da ih ne ponese huk sa tribina.

“Kako? Tako što ću im ja reći ‘nemojte da vas ponese huk’, a oni će reći ‘važi'”, rekao je trener.

Zatim je dodao.

“To je pitanje iskustva i discipline. Ovo je spektakl, ovo Zvezda zaslužuje, kao i njeni navijači i ljudi u regionu. Mi moramo da budemo koncentrisani samo na ono na terenu. Neka taj huk negativno utiče na protivnika, a nama, kao i do sada, neka daje pozitivnu masu i nešto dobro”, rekao je Milojević.

Da li je ovo najveća utakmica u vašoj karijeri?

“Svaka naredna u mom životu je najveća. Neke utakmice su značajne same po sebi, ali svaka naredna utakmica je prepreka koju treba da rešimo. To je opšti pogled na život: sada je CSKA, posle će biti neka prvenstvena ili prijateljska. Smatram da sportista treba tako da gleda. Neke utakmice su istorijski važnije, ali igračima pokušavam da prenesem da svaku narednu utakmicu gledaju kao najveću u karijeri”, rekao je Milojević.

Branko Jovičić je proveo tri sezone u Amkaru iz Perma, upoznate je sa kvalitetom sutrašnjeg protivnika.

“CSKA je dugi niz godina u vrhu ruskog i evropskog fudbala, svake godine se bore za Ligu šampiona. Mi spremni dočekujemo utakmicu i daćemo sve od sebe. Čeka nas spektakl sutra. Ja dobro poznajem CSKA, ali naša ekipa neće zavisiti ni od mene ni od bilo kog pojedinca, već od svih u klubu. Vlada odlična atmosfefa. Mi do sada nismo ništa uradili, ovo je Zvezda, od nas se uvek očekuju pobede. U ekipi vlada odlična atmosfera, spremni dočekujemo sutrašnji duel sa CSKA”, rekao je Jovičić.

Utakmica Crvena zvezda – CSKA igra se sutra od 18 sati, a revanš je 21. februara u Moskvi.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar