FUDBAL: Partizan danas protiv Viktorije

FUDBAL: Partizan danas protiv Viktorije


U terminu od 19h, crno-beli igraju revanš meč Lige Evrope, protiv ekipe Viktorije Plzenj.

U taboru Partizana, veruju da će uspeti da ponove uspeh iz 2005. godine, kada je tim iz Humske elliminisao Dnjepar, nakon prvog meča u kome je bilo 2:2. Trener Miroslav Đukić nije krio optimizam pred meč.

“Ne bih imao ništa protiv, međutim, ne moramo baš toliko da se mučimo i dugo da čekamo. Voleo bih da rešimo pitanje pobednika ranije – nasmejao se Đukić na pomen dvomeča iz 2005. U Lučanima smo pobedili tek preokretom u poslednjih pet minuta, specifično se preživljava na klupi. Ako može, da to rešimo ranije”, izjavio je Đukić.

U prvom meču, Partizan je pokazao da može da igra sa češkim timom. On je zbog greške sudija, takođe i povlačenja posle vodećeg gola, ispustio pobedu.

“Nećemo kalkulisati. Od prvog minuta ćemo pokušati da se nametnemo, budemo agresivni, pritisnemo protivnika, jer nam samo pobeda odgovara. Nije to prekidač, da se u početku malo branimo, pa da ih pritisnemo u poslednjih 15 minuta. Moramo odmah da stavimo do znanja igračima Plzenja kakve su nam namere. Svesni smo da moramo da budemo ofanzivni, od početka. Idemo u Češku da damo gol, a istovremeno da budemo čvrsti pozadi”, kaže trener.

Zatim je nastavio.

“Mi ćemo od početka tražiti pogodak, dok Plzenj ima opciju da mu odgovara i 0:0. Ipak, i oni su napadačka ekipa, ofanzivnog mentaliteta, očekujem otvorenu utakmicu i dosta golova. Česi su navikli da napadaju sa više igrača, neće mnogo menjati tim, niti će spekulisati. Pokušaće da pobede pred svojom publikom”, završio je trener crno-belih.

Đukić je dodao, da je ekipa vežbala i penale ukoliko do njih dođe. Nema velikih kadrovskih problema u timu. U ekipi će se naći igrači, koji nisu nastupali u prvom meču, a to su Ostojić, Zdjelar i Ožegović.

Očekivani sastavi za večeras:

PLZENj: Hruška – Režnik, Hejda, Hubnik, Limberski – Horava, Hrošovski – Petržela, Kolar, Kopec – Krmenčik.
PARTIZAN: Stojković – Vulićević, N. R. Miletić, Ostojić, Urošević – Zdjelar, Jevtović – Tošić, Pantić, Janković – Tavamba.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar