FUDBAL: Počinje Liga šampiona, derbi u Torinu

FUDBAL: Počinje Liga šampiona, derbi u Torinu


Dugo iščekivani nastavak najprestižnijeg klupskog takmičenja, koje fudbal može da ponudi kreće danas.

Večeras su na programu dva meča. U Švajcarskoj, ekipa Bazela će dočekati moćni Mančester Siti. Kada se pogleda forma i igra oba tima, teško je očekivati da će švajcarci uspeti da se suprostave kaznenoj ekspediciji Pepa Gvardiole. Očekuje se da “Građani” već u prvom meč obezbede prolaz dalje.

Mnogo zanimljivije će biti u Torinu. Šampion Italije dočekuje Totenhem, a obe ekipe se nalaze u dobroj formi. Poketino koji predvodi engleski tim, ima veoma bliske veze sa gradom Torino. Naime, njegovi baka i deka potiču odatle, što je on i sam potvrdio.

“Ja sam odrastao slušajući priče o Juventusu na svojoj farmi u Santa Feu, za mene je ovo velika čast i velika prilika, i kao igrač sam sanjao da obučem taj dres zbog porodice, nije mi pošlo za rukom. Ali, sada igram protiv Juventusa, moj tim daće sve od sebe da ostavi dobar utisak. Nismo došli samo da se branimo, probaćemo da damo gol, da napravimo što bolji rezultat pred revanš u Londonu”,kaže Argentinac.

Prema navodima engleskih medija, Totenhem će nastupiti u sistemu 3-5-2, koja je zaštitni znak Juventusa. Dajer bi trebalo sa Sančezom i Vertongenom da čini triling štopera u poslednjoj liniji. Juventus izgleda da će promeniti sistem, jer Barzalji nije u mogućnosti da nastupi večeras. Alegri se sprema da započne meč sa formacijom 4-3-3. Nedoumica je, ko će uz Kediru i Pjanića biti član trojke na sredini terena, jer Mautidi neće moći da nastupa. U ofanzivnoj liniji, manje više je sve poznato. U tim se vraća Daglas Košta, Mandžukić će zauzeti svoje mesto na krilu.

UEFA je povodom početka nokaut faze, pripremila novu loptu, koja će se koristiti samo u ovoj fazi takmičenja.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar