FUDBAL: Preminuo kapiten Fiorentine

FUDBAL: Preminuo kapiten Fiorentine


 Fudbalski reprezentativac Italije Davide Astori preminuo je noći subota na nedelju, u 31. godini u snu, saopštio je njegov klub Fiorentina.

Kapiten tima iz Firence nije se probudio iz sna u hotelu u karantinu u Udinama, gde je Fiorentina trebala da igra meč sa Udinezeom. Kompletno kolo Serije A odloženo je zbog ovog tragičnog događaja.

“Teško mi je da stojim ovde, ovo je ogromna tragedija. Kada pomislim na njegovu porodicu i saigrače, ne znam šta da kažem. U ponedeljak bi potpisao novi ugovor, kako bi do kraja karijere ostao u Firenci. Trebalo je da sve bude obavljeno još u četvrtak, ali smo odložili potpisivanje zbog loših vremenskih uslova. Još uvek sam u šoku. On je bio referentna tačka čitavog tima. Razgovarali smo dobrih pola sata nakon utakmice sa Bolonjom i pričao mi je o projektu i novim igračima. Već je delovao kao trener ili sportski direktor. Moramo da nastavimo i od vas tražim da razumete naše stanje uma u ovom trenutku. Momci moraju da pronađu snagu da odreaguju. Ponosan sam što sam ga poznavao. Astori je prvi verovao u velike promene u klubu i večno će nam nedostajati. Bio je pravi kapiten”, izjavio je Dela Vale, predsednik kluba.

Astori je danas trebalo da potpiše novi ugovor sa klubom, a pre dve nedelje dobio je dete.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar