FUDBAL: Real Madrid se sprema za kompletnu rekonstrukciju!

FUDBAL: Real Madrid se sprema za kompletnu rekonstrukciju!


Prema izvorima iz španskih medija, postoji mogućnost da Real Madrid žrtvuje tekuću sezonu i potpuno promeni tim za narednu.

Titula u prvenstvu je praktično izgubljena, oni imaju 16 bodova manje od Barselone i utakmicu manje. Teško je poverovati da će katalonski klub prokockati tu zalihu. Za ovakav potez, mnogo će uticati njihov nastup u Ligi Šampiona. Real Madrid igra protiv moćnog PSŽ u osimini finala, a kako francuski tim igra ove sezone, madriđani teško mogu da računaju na lak prolaz u narednu fazu.

Bez obzira što je Zidane doneo Real Madridu doneo dve uzastopne titule LŠ, prvi put u istoriji fudbala, on je pred otkazom. Verovatno se to neće desiti do kraja sezone, ali će kraljevski klub novu sezonu početi sa novim licem na njihovoj klupi. Njihove mete prema navodima medija su iste već duži period Joakim Lev, Antonio Konte i Alegri. To je jako teško predvideti, tako da se mora sačekati kraj sezone.

Real Madrid ove sezone izgleda kao brod bez kapetana. Nijedan deo tima ne igra kako treba. Napadčki trio BBC je u velikoj krizi, odbrana je bušna sa svih strana. Atmosfera u svlačionici je loša. Već dugo se piše o sukobima Ronalda sa ostalim članovima ekipe.

Jedan od možda i glavnih razloga, ovakve situacije je i zasićenost. Kada se dobro pogleda ceo tim Real Madrida, može se primetiti da oni već jako dugo igraju zajedno. Neki su tu preko 5 godina i više. Osvojili su sve, a osim par pojedinaca ostali su uveliko zakoračili u četvrtu deceniju života. Vreme je za mlađe snage definitivno.

Klub nije trošio mnogo u prethodnih godina, doveo je samo mlade španske igrače. To može biti naznaka u kom pravcu žele da idu. Mada je Florentino Perez potpuno svestan da bez najvećih zvezda, neće biti lako ostvariti zacrtane rezultate, a ne treba da se zanemari i novac koji se dobija prodajom dresova, marketingom i celokupnim tržištem u Aziji, takođe i Amerika.

Za celu ovu misiju, Real će morati da izdvoji mnogo novca. Deo toga može doći prodajom većeg broja igrača. Imaju novog mladog golmana Kepu (20), čime su dobili igrača za narednih 10 godina i više. Odbrana je malo drugačija, moguće je da se odreknu Marsela. Njegova zamena je već tu, mladi Teo Ernandez. Ramos bi ostao vođa, uz Varana činio bi stub. Pominje se dolazak Bonućio, mada je to vrlo diskutabilno. Imaju Valjeha, takođe mladi španac. Karvahal je siguran da desnoj strani terena, ali bi sigurno želeli da pojačaju konkurenciju.

Vezni red bi sigurno činili Kros, Kasemiro, Asensio i Isko. Za Kovačića se još ne zna, pogotovu što se u El Klasiku videlo da nije dorastao klubu i traže ga razni klubovi Evrope. Real to može da iskoristi i uzme lepe pare za njega. Modrić je sjajan igrač, ali već u godinama. Imaju tu takođe veliku nadu španskog fudbala Cebaljosa, koji čeka svoju šansu.

Napad je verovatno deo koji će doživeti velike promene. Čak se spekuliše o tome da bi BBC mogao zajedno da napusti klub. Bejl uz neki novac, kao paket za Hari Kejna. Benzema će sigurno otići, tu nema govora. Pitanje je samo gde, Arsenal se pominje kao destinacija. Ronaldo kao njihova najveća zvezda je prava enigma. On je sam po sebi svetski brend, ali već u februaru puni 33. godine. Njegova cena ne može da bude iznad 100 miliona, pred sobom ima još 3, 4 godine fudbala i to zahvaljujući njegovoj vrhunskoj fizičkoj pripremljenosti. Za njega bi PSŽ prvi zagrizao, kao i timovi iz Amerike.

Moraćemo da sačekamo leto, tad će se najbolje videti šta nam donosi Real Madrid. Teško koji igrač bi mogao da odoli pozivima kraljevskog kluba.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar