FUDBAL: Srbija želi prvo mesto u Ligi nacija

FUDBAL: Srbija želi prvo mesto u Ligi nacija


Mladen Krstajić je izjavio šta će biti cilj ekipe u novom takmičenju u UEFA.

Srbija igra u grupi C4, a protivnici su Rumunija, Crna Gora i Litvanija. Voljom žreba, Srbija i Crna Gora će se sastati prvi pod od osamostaljenja.

“Uefa je ispisala nove stranice fudbalske istorije, a eto voljom žreba dobili smo i istorijski duel Srbije i Crne Gore. Biće veoma interesantno. Grupa je neizvesna, Rumuni gladni uspeha, Crna Gora uvek motivisana. Niko nije za potcenjivanje, naprotiv. Mi ćemo ići korak po korak, znamo šta želimo, cilj nam je prvo mesto”, rekao je Krstajić za sajt Fudbalskog saveza Srbije.

Sportski direktor FSS Goran Bunjevčević rekao je da je grupa teška i da se mora ozbiljno shvatiti.

“Crna Gora je selekcija u usponu, a Rumuni žele da se regenerišu i vrate na staze uspeha. Mi, s druge strane, želimo kontinuitet dobrih rezultata. Biće veoma interesantno, možda nama i najteže, jer se utakmice igraju posle Svetskog prvenstva gde ćemo mi imati veliko ‘pražnjenje’. Nikoga, dakle, ne smemo i nećemo da potcenimo, želimo kontinuitet dobrih rezultata, a to u ovom slučaju znači prvo mesto u grupi i plasman u jaču grupu Lige nacija”, rekao je Bunjevčević.

Takmičenje, koje je Uefa zamislila kao zamenu za do sada igrane prijateljske mečeve, igraće se u septembru (6-8. i 9-11), oktobru (11-13. i 14-16) i novembru ove godine (15-17. i 18-20).

Završni turnir biće održan od 5. do 9. juna 2019. godine, a baraž za Evropsko prvenstvo u okviru Lige nacija od 26. do 31. marta 2020. godine.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar