BORBA PROTIV NAMEŠTANJA: FSS i Džinius Sports potpisali sporazum

BORBA PROTIV NAMEŠTANJA: FSS i Džinius Sports potpisali sporazum

Foto: Twitter


Džinius Sports (Genius Sports), globalni lider u uslugama za zvanične sportske podatke i tehnologiju, postao je partner Fudbalskog saveza Srbije za zvanične podatke i integritet, pa će se tako takmičenja u Srbiji zaštiti od nameštanja.

Nadležni organi srpske Super lige, Prve lige Srbije i Kupa FSS su sporazumom dali prava Džinius Sports-u da njihova mreža akreditovanih statističara komercijalizuje podatke snimljene na terenu u stvarnom vremenu. Jaka tehnologija Džinius Sports-a će omogućiti FSS da kontroliše svoje podatke, obezbeđujući kretanja održivih prihoda, uz stvaranje profil takmičenja FSS u svetu.

Jaka tehnologija Džinius Sports-a će omogućiti FSS da kontroliše svoje podatke, obezbeđujući kretanja održivih prihoda, uz stvaranje profil takmičenja FSS u svetu. Kao partner za integritet, Džinius Sports će pomoći srpskom fudbalu i da se zaštiti od pretnji nameštanja rezultata i korupcije u vezi sa klađenjem. FSS će biti obavešten o svakoj aktivnosti sumnjivog klađenja u svojim takmičenjima preko sistema za nadgledanje klađenja Džinius Sports-a koji upoređuje kretanje kvota sa globalnih tržišta klađenja sa algoritmima za predviđanje u stvarnom vremenu.

“Maksimalno koršćenje podataka i njihova vrednost su postali od suštinske važnosti kada se govori o odgovornosti svih fudbalskih organizacija. Uveren sam da će rezultati naše saradnje sa Džinijus Sportkom biti izuzetno pozitivni za FS Srbije”, rekao je generalni sekretar FSS Jovan Šurbatović.

“Više nego ikada, uloga tehnologije je od vitalnog značaja u plasiranju vrednosti sportskih podataka i čuvanju sporta od nameštanja rezultata. Jako smo zadovoljni zbog partnerstva sa Fudbalskim savezom Srbije, jer tako podstičemo njihov budući razvoj i širimo našu globalnu fudbalsku mrežu”, izjavio direktor Džinius Sprota Stiven Barton.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar