DAN FUDBALA: Sjajne utakmice na programu, Srbija-Maroko, Argentina-Italija i Nemačka-Španija

DAN FUDBALA: Sjajne utakmice na programu, Srbija-Maroko, Argentina-Italija i Nemačka-Španija

Stara Pazova, 19.10.2017. - Novi kapiten fudbalske reprezentacije Srbije Aleksandar Kolarov, selektor Mladen Krstajici zamenik kapitena Nemanja Matic poziraju reporterima na konfrenciji za novinare, danas u Sportskom centru Fudbalskog saveza Srbije u Staroj Pazovi. Uz vest Bete. (BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS)


U sklopu priprema za predstojeći Mundijal, koji se održava u Rusiji, danas i narendih dana, biće odigrane prijateljske utakmice širom planete.

Ljubiteljima fudbala u Srbiji, najzanimljiviji je duel “Orlova” s ekipom Maroka, koja se igra u Torinu. Utakmica će biti debi za novog selektora Mladena Krstajića, koji je poptuno neočekivano i pod nerazjašnjenim okolnostima, došao na ovo mesto. Treba napomenuti, da je dodatnu buru izazvalo oduzimanje kapitenske trake Branislavu Ivanoviću, taj potez od strane Krstajića nije objašnjen.

Što se same utakmice tiće, selektor je najavio da će večeras, kao i za par dana protiv Nigerije šansu dobiti svi igrači. Cilj je videti na koga se može računati za SP. Maroko je tim, koji u kvalifikacijama nije primio nijedan gol. Učesnik je Mundijala, tako da ovakav tip provere može biti sasvim dobar za “Orlove”.

Pored pomenute utakmice, večeras ćemo imati duele nekih od najboljih timova na svetu. Na stadionu “Etihad” u Mančesteru, sastaju se Argentina i Italija. Pravi kuriozitet predstavlja to, što Italija neće učestvovati na Mundijalu, prvi put posle šest decenija. Njihov novi, privremeni, selektor je Luiđi Di Bjađo, Argentina s druge strane, nema laku grupu na SP. Pored nje, tu se nalaze još Hrvatska, Nigerija i Island.

Još jedan meč izaziva veliku pažnju, a to je duel Nemačke i Španije. Dva poslednja osvajača “Zlatne boginje” igraju u Diseldorfu. Obe ekipe nastupaju u kombinovanim sastavima. U poslednjem meču, koji je bio prijateljski, pobedal je pripala “Pancerima” u Vigu minimalnim rezultatom 2014. Međutim, Španija je pobedila u dva mnogo bitnija meča, polufinalu SP (2010), kao i finalu Prvenstva Evrope (2008). Jedni i drugi imaju velike ambicije na Mundijalu, ali ipak ističu da je današnji meč isprobavanje raznih taktičkih varijanti i da je rezultat u drugom planu.

Svi mečevi:

17h

Rusija-Brazil

Azerbejdžan-Belorusija

Kipar-Crna Gora

18h

Norveška-Australija

Bugarska-BIH

Senegal-Uzbekistan

18:30h

Turska-Irska

19h

Grčka-Švajcarska

Mađarska-Kazahstan

Tunis-Iran

19:30h

Ukrajina-S. Arabija

20h

Makedonija-Finska

20:30h

Srbija-Maroko

20:45h

Argentina-Italija

Nemačka-Španija

Holandija-Engleska

Škotska-Kostarika

Poljska-Nigerija

Portugal-Egipat

Austrija-Slovenija

21h

Francuska-Kolumbija

22h

Meksiko-Island

01:30h 

Hrvatska-Peru

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar