DERBI MADONINE: Dan istine za Milan i Inter

DERBI MADONINE: Dan istine za Milan i Inter


Čuveni derbi koji se igra danas, mogao bi da bude presudan u borbi za povratak u Ligu šampiona.

Meč je trebao da se odigra ranije, ali zbog smrti fudbalera Davide Astorija je odložen. Tada je Inter imao ulogu favorita, ali su se stvari dosta promenile. Ekipa Đenara Gatuza ima imperativ pobede, jer im je ovo poslednja šansa da uhvate priključak za top 4. U slučaju pobede, prišli bi Inter na pet bodova razlike, a četri Laciju koji drži peto mesto, a do kraja bi ostalo još osam kola. Interu odgovara i remi, kladionice daju laganu prednost Milanu, pretpostavlja se da će Gatuzo izvesti ofanzivnu formaciju da će učiniti sve da pobedi, bod mu ne znači ništa.

Timovi se, manje-više znaju, Spaleti će ostati na 4-2-3-1, Rafinja je spreman, sa Kandrevom i Perišićem činiće trio iza Ikardija, a ispred duplog bloka, Galjardinija i Brozovića. U odbrani Kanselo desno, levo je D’Ambrosio, štoperi ispred Handanovića nisu upitni, Miranda i Škrinjar.

Milan će napasti sa 4-3-3, ispred Donarume, biće Kalabrija, Bonući, Romanjoli i Rodrigez, Kesi, Montolivo i Bonavenentura u režiji, Suso i Čalhanogl po bokovima u ofanzivi, Kutrone će dobiti priliku ispred Andre Silve.

Gatuzo je odložio potpisivanje novog ugovora, ne želi o tome da razmišlja, danas mu osim duže vreme povređenog Kontija koji mora na novu operaciju kolena nedostaje i suspendovani Bilja.

Počinje u neuobičajenom terminu, 18:30, naravno zbog Lige šampiona, mada treba reći da odavno jedan derbi Madonine nije privlačio ovoliku pažnju.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar