MLADEN KRSTAJIĆ: “Razmišljao sam da odem i živim na miru”

MLADEN KRSTAJIĆ: “Razmišljao sam da odem i živim na miru”

Beograd, 22.03.2018. - Fudbalska reprezentacija Srbije otputovala je danas sa beogradskog aerodroma "Nikola Tesla" u Torino, gde ce 23. marta odigrati prijateljsku utakmicu protiv Maroka. Na fotografiji rukuju se sportski direktor FSS Goran Bunjevcevic i selektor Mladen Krstajic. (BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS)


Nakon dve prijateljske utakmice i proteklih desetak dana, fudbalerima, selektoru i stručnom štabu nije bilo lako.

Selektor je dao veliki intervju za “Kurir”, gde je pričao o raznim stvarima i atmosferi. Prenosimo deo razgovor u nastavku teksta.

“Za ovih deset dana šta se sve izdešavalo, mislim da bih bio napadnut već na aerodromu da smo izgubili od Nigerije. Polako, ljudi, pa u koju smo to krajnost otišli?! Mi bismo da skidamo glave, ali ovo je sport! Ja sam navikao da sedim sa ljudima svih navijačkih opredeljenja. Šta sad, treba da me neko napadne zato što je neko u javnosti tumačio događaje u reprezentaciji na način koji nema veze sa životom. Razmišljao sam i o tome da, ako bi krenulo sve naopako, uzmem ženu i decu i odemo negde preko da živimo u miru. Zar da doživim da mi neko maltretira decu u školi?!”, počeo je selektor svoj intervju.

Vi ste doživeli pretnje?

“Ne, nije bilo pretnji. To je osećaj stvoren od moje okoline posle meča sa Marokom. Nije ni čudo što nam je jedan premijer ubijen. Da li ja znam dobro da radim svoj posao, to ostavljam stručnoj javnosti da proceni. Ali, da razmišljam o bezbednosti porodice kada izađem na ulicu, tu se onda gubi svaki smisao. Ja sam lično tri dana pred meč sa Nigerijom prestao da čitam i tekstove i bilo kakve komentare”.

Kako ste se posle neuspeha u Torinu pripremali za Nigeriju?

“Rekao sam igračima: „Momci, u Srbiji ne postoje prijateljske utakmice. Svaka utakmica je na nož, mi tako živimo, takav smo narod.“ Igrači su osećali pritisak, nije to bio običan pritisak. Iza nas je ostalo deset dana života pod neverovatnom tenzijom”.

Da li ste uspeli da dobijete željenu reakciju ekipe promenom kapitena?

“Kao igrač sam naučio da je atmosfera temelj svega. Ništa sporno nije bilo ni tokom kvalifikacija, samo mi se učinilo da ću dobru atmosferu postaviti na viši nivo ako napravim taj potez. Nijednog trenutka nisam bio u problemu sa igračima. Svakog gledam u oči i kažem mu šta mislim”.

Kako je Bane Ivanović reagovao dok ste ga gledali u oči?

“Verujte, prihvatio je to kao profesionalac. U takvim situacijama ti ne bude svejedno, ali primiš odluku i onda vremenom shvatiš zašto se tako sve odigralo. Tim je najvažniji. Sećam se kada sam se vratio u Partizan, pa sam dobio traku, a pored mene Saša Ilić, koji je nosi ceo svoj život kao legenda kluba. Nema tu mesta zavisti i sujeti, sistem je bitan”.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar