“ORLOVI” NAŠLI ZRNO Ćurčić: Dajemo sve od sebe, a napadaju nas

“ORLOVI” NAŠLI ZRNO Ćurčić: Dajemo sve od sebe, a napadaju nas


Selektor nakon pobede nad Estonijom poručio kritičarima da ovo nije Ćurčićeva selekcija, ni Tomislava Karadžića, ni Sava Miloševića

BEOGRAD Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Radovan Ćurčić rekao je da je pobeda nad Estonijom (1:0) veoma važna u ovom trenutku, pre svega na planu samopouzdanja i poboljšanja atmosfere unutar ekipe.

Srbija je zabeležila minimalan trijumf u Talinu golom Aleksandra Kolarova iz slobodnog udarca u 81. minutu.

– Najavili smo da ćemo igrati na rezultat i pokušati da ostvarimo pobedu koja nam je neophodna u ovom trenutku. Bilo je dosta teško po lošem terenu, na koji se nismo najbolje prilagodili na početku. U prvom delu igre, bez obzira na neke prilike koje smo imali, nismo trčali i menjali ritam onako kako je trebalo, a sve to je delovalo mnogo bolje u nastavku.

Napravili smo presing na njihovoj polovini i to nam na kraju nam je to donelo rezultat”, rekao je Ćurčić novinarima u Talinu, a prenosi Fudbalski savez.

Stručni štab iskreno radi, radim koliko znam, a remetili su nas mnogi koji su izgleda osetili trenutak da nas unište do kraja. Izborili smo se sa svim tim, ne mogu ni kao biljka da slušam i gledam mnoge stvari, mislim da sam maksimalno pošten i iskren, nikoga nisam vređao, ali ono što sam video u poslednjih deset dana je nešto što ostavlja trag i na mene i na ekipu”.

On je poručio da postoje udari na reprezentaciju sa strane, iako priznaje da je bilo grešaka.

– O autoritetima, lažnim autoritetima, prijateljima, lažnim prijateljima, zamolio bih ih samo zamolio da ne pljuju u bunar iz kojeg su vodu pili i da ne pljuju u bunar iz kojeg misle da će vodu piti. Ovo nije Ćurčićeva selekcija, ni Tomislava Karadžića, ni Sava Miloševića, mi dajemo sve od sebe. Da li to dobro radimo? Naravno ima grešaka, i kritike sve prihvatamo, ali mnogo je udara sa strane, vi dobro znate odakle sve dolaze”.

Ćurčić je dodao da je ekipi potrebno obezbediti mir, jer bi u suprtonom biti jako teško doći do uspeha.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar