FUTSAL: Srbija čeka rasplet

FUTSAL: Srbija čeka rasplet

Ljubljana, 30.01.2018. -Futsal reprezentativci Srbije poziraju fotoreporterimapred pocetak utakmice prvog kola grupe A evropskog prvenstva u Futsalu izmedju Slovenije i Srbije, danas u dvorani "Stozice" u Ljubljani. (BETAPHOTO/STA/Nebojsa Tejic/MO)


Naša reprezentacija će večeras s posebnom pažnjom pratiti utakmicu između Slovenije i Italije.

Grupa A, u kojoj se nalazi naš tim je izuzetno neizvesna. Srbija je odigrala svoje mečeve i osvojila 2 boda. Oni su remizirali sa Slovenijom 2:2, a zatim i sa Italijom 1:1. Večeras se igra poslednji meč grupe. Postoji puno kalkulacija, na koje sve načine naš tim može dalje.

Svaka pobeda u toj poslednjoj utakmici vodi nas dalje sa drugog mesta, ali i remiji 0:0 i 1:1.

Ukoliko Slovenija i Italija remiziraju, otvara se dosta opcija. Ako bude 0:0, Srbija bi bila prva (gol razlika 3:3), Slovenija druga (2:2), dok bi Italija ispala (1:1).

Ako se meč završi 1:1, “azuri” (2:2) bi opet završili takmičenje, a o poziciji Srbije i Slovenije (po 3:3) i prvom mestu na tabeli pred četvrtfinale odlučivao bi fer-plej, odnosno broj žutih i crvenih kartona, koji se boduje kao tri žuta. “Orlovi” imaju pet opomena, Slovenci i Italijani po dve za sada. Ako se poklopi i broj kartona, onda na scenu stupa žreb.

Rezultatom 2:2, Slovenija bi bila prva sa gol-razlikom 4:4, a Srbija i Italija bi bile izjednačene (po 3:3) i tada bi takođe odnos kartona odlučio ko bi bio drugi.

Najgori scenario za naše futsalere je da se duel rivala okonča rezultatom 3:3 ili da podele plen sa više pogodaka, jer se u tom slučaju opraštaju od Evropskog prvenstva.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar