JANKO TIPSAREVIĆ KONAČNO PONOVO NA TERENU !!!

JANKO TIPSAREVIĆ KONAČNO PONOVO NA TERENU !!!


Janko Tipsarević je poslednji meč odigrao prošle godine krajem avgusta. U drugom kolu US Opena je izgubio od Dijega Švarcmana i objavio da zbog povrede zadnje lože mora ponovo na pauzu. Prenosi Blic.

Usledile su dve operacije, jedna u septembru prošle godine, a jedna u martu ove. Srpski as se uspešno oporavio, pre nekoliko dana je počeo sa treninzima, a ovog utorka je i zvanično objavio da bi prvi turnir na kojem će igrati biti čelindžer u Banjaluci, koji se igra početkom septembra.

“Počeo sam lagano da treniram. Pri ovom intenzitetu rada se osećam dobro, ne osećam bolove, mogu normalno da se krećem i radim sve ostalo. Međutim, videćemo kako ću se osećati kada pojačam intenzitet treninga. Ukoliko sa mojim zdravljem sve bude u redu, plan je da prvi turnir odigram u Banjaluci i nadam se da će tako biti, jer se radi o izuzetno kvalitenom čelendžeru o kojem se priča širom Evrope i sveta”, rekao je Tipsarević za Blicsport.

Baš kao što je Viktor Troicki posle jednogodišnje suspenzije odlučio da baš čelindžer u Banjaluci bude njegova odskočna daska na ponovnom putu ka vrhu, i Tipsarević se nada istom.

“Moj plan je da nakon turnira u Banjaluci nastavim da igram čelindžere kako bih se vratio u formu. Nedostaju mi mečevi. Nakon toga, počeo bih da koristim zaštićeni rang koji sam imao u trenutku povrede, a koji mi omogućava da igram na grend slemovima i kvalitetnijim turnirima. Najbitnije je da budem zdrav jer definitivno imam šta da pokažem na terenu”, dodao je nekada osmi teniser sveta.

Janko Tipsarević nikada nije igrao na banjalučkom čelindžeru, ali je često posećivao Banjaluku, igrao revijalne mečeve i u ovom gradu ima dosta prijatelja.

“Nisam nikada igrao ovde, ali ako sudim prema utiscima mojih prijatelja Viktora Troickog, Dušana Lajovića i ostalih koji su igrali u Banjaluci, uopšte ne sumnjam da ću imati vetar u leđa od domaće publike. Zaista se radujem dolasku u grad na Vrbasu”, izjavio je Tipsarević, trenutno 399. teniser planete.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar