JOKIĆ ISPRIČAO ANEGDOTU SA SAIGRAČEM IZ REPREZENTACIJE: “Igrao si kod najboljeg trenera u Evropi, osvajao sve, kako ja sad tebi da dam nešto?“

JOKIĆ ISPRIČAO ANEGDOTU SA SAIGRAČEM IZ REPREZENTACIJE: “Igrao si kod najboljeg trenera u Evropi, osvajao sve, kako ja sad tebi da dam nešto?“


Srpski košarkaš i član Denver Nagetsa Nikola Jokić govorio je o životu, saigračima, konkurentima, Bogdanu Bogdanoviću.

Jokić je nedavno potpisao ugovor vredan skoro 148 miliona dolara i pred njim je sezona u kojoj se od njega očekuje da Nagetse dovede do plej-ofa, koji im je prošle sezone izmakao za dlaku.

Zapadna konferencija je još jača nego prošle godine, došao je i Lebron Džejms u Los Anđeles Lejkerse, ali cilj Denver je i dalje plej-of.

– Jednostavno moramo da budemo bolji. Svako od nas doći će spreman na početak priprema, još spremniji nego pre. Pojačali smo se dolaskom Ajzee Tomasa i mislim da će da igra jako dobro jer ga mi stvarno želimo u timu, i u Bostonu je igrao jako dobro kada su ga svi voleli i želeli. Mi ćemo da mu napravimo veliku dobrodošlicu, i igrači i stručni štab, pokušaćemo da ga uvedemo u sistem igre, mislim da će se on snaći.

Momak iz Sombora stekao je ogromnu popularnost, od igrača iz malog kluba Mega Leksa, do NBA zvezde od koje se očekuje mnogo.

– Ne razmišljam o tome na taj način. Čitava karijera mi je išla po stepenicama – Sombor, Vojvodina, Mega, kamp “Najk hups”, draft, još jedna godina u Megi, počeo sam da igram postepeno i možda zbog toga nisam ni osetio koliko je sve to možda veliko. Za mene je to normalna stvar, ja i dalje radim isto što sam radio i pre – izjavio je Jokić u razgovoru za Sportklub.

O saradnji sa saigračem Polom Milsapom i da li sebe vidi u Koloradu do kraja karijere?

– Na početku smo se stvarno tražili. Možda sam ja pogrešio jer sam dao njemu da on radi sve, možda je trebalo da mu pomognem na neki način, ali igrali smo izuzetno dobro tih pet-šest-sedam utakmica pre njegove povrede, čak smo počeli da igramo pik-en-rol 4 i 5, kliknuli smo. Kada se vratio posle povrede, ponovo smo se tražili, ali njemu je bilo teško jer je povredio šaku, to nervira, malo se i psihički padne. Da, moja je želja da ostanem tamo što duže mogu. Prija mi tamo, pogotovo što su svi u organizaciji dobri prema meni i pomažu mi na sve moguće načine – kondicioni treneri, fizioterapueti su mi uvek na raspolaganju, jako mi je dobro i ne bih išao nigde. I trener Meloun je odličan, on je tu i da te iskritikuje, da te malo izbaci iz takta ponekad.

Na kraju Nikola se osvrnuo na to da njegov zemljak Bogdan Bogdanović traži savete od njega, iako je on mlađi od njega, a najmlađi srpski igrač u NBA ligi.

– Da, to mi je bilo smešno kad sam pričao sa Bogdanom, on traži savete od mene. Ja mu kažem: “Igrao si kod najboljeg trenera u Evropi, osvajao sve, kako ja sad tebi da dam nešto?“ Čudan je osećaj. Bogdan me je baš pitao za međusezonu, a ja sam mu samo rekao da ne staje, da ne sme da stane sa radom, zaključio je Somborac.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar