KAKVA ČAST ZA MILORADA MAŽIĆA

KAKVA ČAST ZA MILORADA MAŽIĆA

Foto: wikipedia


Milorad Mažić će suditi finale Lige šampiona 26. maja u Kijevu.

Svoju međunarodnu karijeru počeo je 2009. godine i od tada je sudio mnoge važne mečeve kao što su prošlogodišnje finale Kupa konfederacija FIFA između Čilea i Nemačke, Superkup meč između Real Madrida i Sevilje 2016. godine. Mažić je takođe sudio i na Svetskom prvenstvu 2014. godine kao i  Evropskom prvenstvu 2016.

Sve napomenute međunarodne utakmice su nosile ogromnu važnost, ali ništa se ne može porediti sa spektaklom kakav je finale najprestižnijeg evropskog takmičenja. Meč između Real Madrida i Liverpula biće peti ovogodišnji evropski meč na kojem će glavnu reč voditi srpski arbitar.

Mnogo je bilo reči o suđenju na poslednjim mečevima najjačeg evropskog takmičenja i pritisak će sigurno biti veliki. Međutim, iskustvo Milorada Mažića je veliko i nebrojano puta je dokazao svoj kvalitet kako na domaćoj, tako i na međunarodnoj sceni. Sigurno je da kvalitet takmičenja i imena kojima će deliti pravdu neće poljuljati našeg najuspešnijeg fudbalskog sudiju.

Mažić u utakmicu karijere ne ulazi sam. Leđa će mu čuvati njegovi pomoćnici Milovan Ristić i Dalibor Đurđević, dok će iza golova biti Nenad Đokić i Danilo Grujić. Rezervni sudija će biti  Nemanja Petrović, a četvrti Francuz Kleman Turpan.

Ukoliko nam je nedostajalo motiva da 26. uveče budemo kraj malih ekrana, sada nemamo izgovor.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar