KOJIH 11 ORLOVA JURIŠA NA KOSTARIKU? Bane se vraća, dilema Tadić, Ljajić i Kostić

KOJIH 11 ORLOVA JURIŠA NA KOSTARIKU? Bane se vraća, dilema Tadić, Ljajić i Kostić

(BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/EV)


Selektor Mladen Krstajić najavio je za pripremni meč sa Bolivijom sastav koji će se verovatno suprostaviti Kostariki na startu Mundijala.

Nije potrebno spekulisati ko će biti između stativa dok god je Vladimir Stojković deo tima, međutim još ima nepoznatih kada su drugi delovi ekipe u pitanju.

Prema njegovim jasnim rečima nema mnogo sumnje u to koja četvorica igrača će činiti defanzivnu liniju.

Krstajić je protiv Čilea u ponedeljak meč počeo sa Kolarovim, Tošićem, Milenkovićem i Rukavinom, a za Boliviju se očekuje samo jedna promena.

Doskorašnji kapiten Branislav Ivanović je bio na poštedi zbog oporavka od povrede, ali je Krstajić najavio da će igrati u subotu.

S obzirom da zbog povrede nema Matije Nastasića, njegovo štopersko mesto će gotovo izvesno zauzeti upravo Ivanović.

“Bane trenutno ima prednost u odnosu na Milenkovića”, rekao je Krstajić.

S druge strane, za poziciju desnog beka na kojoj se u ponedeljak mučio Antonio Rukavina samo je rekao: “Spokojan sam”.

S obzirom da su ostala dvojica defanzivaca neupitna, gol Srbije u naredna dva meča trebalo bi da čuva kvartet Kolarov, Tošić, Ivanović, Rukavina.

Neupitno je i ko će predvoditi napad Srbije, Aleksandar Mitrović je bez ikakve sumnje centarfor broj 1, pa veća dilema postoji samo u veznom redu.

Kada pogledamo sezonu iza nas bilo bi neočekivano da osovina srednjeg dela tima ne bude trio Matić, Milivojević i Milinković-Savić.

Pitanje je samo koga će Krstajić uklopiti uz njih. Glavni kandidati su svakako Dušan Tadić i Adem Ljajić koga Krstajić može da “vidi” u tandemu sa Milinković-Savićem iza centralnog napadača.

Svoje mesto u startnih 11 svakako zaslužuje i Filip Kostić, ali će on svoju priliku verovatno da čeka sa klupe za rezerve, uz Andriju Živkovića koji je podbacio protiv Čilea.

Što se ostalih tiče, mestu u odbrani je blizu Nikola Milenković, u veznom redu Nemanja Radonjić, dok će “džoker” za napad biti Aleksandar Prijović.

Srbija će generalnu probu za SP imati protiv Bolivije u subotu od 18h u Gracu.

U prvom kolu Mundijala rival će biti Kostarika 17. juna (Samara), u drugom Švajcarska 22. (Kalinjingrad), a u trećem nas čeka spektakl protiv Brazila 27. (Moskva).

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar