KOLUMNA, GRBOVIĆ: Čvarcima protiv šećera

KOLUMNA, GRBOVIĆ: Čvarcima protiv šećera


S vremena na vreme, menadžeri odstrele ponekog kapitalca uz pomoć klupskih funkcionera koji na silu gone sve igrače na njihove puške visokog kalibra

Izgubivši od Cedevite u Zagrebu, Partizan predaje svoju sudbinu u ruke matematičara koji će kalkulisati sa svim poznatim i nepoznatim elementima jednačine koja će uslediti odmah posle Kupa Radivoja Koraća u Nišu.

Odigravši traljavo i bez neke određene ideje u napadu, a kamoli u odbrani, igrači Partizana pokazuju ozbiljne znake međusobne neusaglašenosti, što je bilo karakteristično samo za upravu, ali izgleda da se zaraza proširila i na struku zajedno s tehničkim delom tima.

Očekivanja navijača posle veličanstvene pobede nad Crvenom zvezdom su uoči susreta sa Zagrepčanima bila više nego optimistička, makar zbog borbenosti, želje i volje, ali izgleda da je derbi uzeo prevelik danak ekipi Partizana i odneo svu neophodnu energiju i elan koji su bili potrebni da bi se dobila ta važna utakmica.

Istina, sporadično su pokazivali zube pružajući otpor zahuktalim purgerima, ali to su bili samo tragovi i odjeci koji su ostali u njima posle iscrpljujuće borbe s crveno-belima.

I da ne zaboravim da se zahvalim hrabroj pederskoj grupi BBB, koja je u Zagrebu napala navijače Partizana bez ikakvog razloga, valjda im je skočio šećer od srpskih čokoladica pa im želim da, kada budu dolazili, probaju čvarke i rakiju da bi se osećali kao muškarci

Gorčina mlake Cedevite koju su brzo ispili dugo će ostati u grlu crno-belih sve dok se ne završi poslednja utakmica Regionalne lige i prestane se s kalkulacijama tipa ko će na koga… I da ne zaboravim da se zahvalim hrabroj pederskoj grupi BBB, koja je u Zagrebu napala navijače Partizana bez ikakvog razloga, valjda im je skočio šećer od srpskih čokoladica pa im želim da, kada budu dolazili, probaju čvarke i rakiju da bi se osećali kao muškarci. Morao sam ovo da napišem jer ovi moji će im stvarno zahvaljivati, to im je prešlo u naviku.

Svejedno, pred nama je Kup Koraća, koji bi trebao da bude svojevrsna košarkaška promocija debitantskih timova i igrača koji igraju u KLS i učesnika ABA lige, a i debi novog predsednika KSS, kome će ovo biti vatreno krštenje, ali sada u novoj ulozi, gde će staviti svoj autoritet kao ulog, bar što se tiče sigurnosti svih učesnika i navijača, posebno Crvene zvezde i Partizana, pošto za ove druge uglavnom navijaju porodica i šira rodbina.

Turnir koji nosi ime jednog od najvećih evropskih košarkaša svih vremena davno je izgubio internacionalni karakter i pretvoren je u lokalni vikend-turnir koji ima realni značaj samo kada finale igraju večiti rivali, tako da i ove godine svi očekuju ponovni susret u finalu, gde će crveno-beli tražiti revanš za onaj bolni poraz u ligi kada je prekinuta serija Zvezde, koja je bila na korak od istorijskog rekorda.

Pre tog događaja, sudariće se poluamaterske ekipe iz KLS, a i profesionalaca iz ABA, tako da ćemo videti gde se nalazi srpska košarka i šta nam je činiti u budućnosti. Gledam povremeno KLS ligu, koja je malo jača od vaterpolo lige Zanzibara, jer nemam sa čime da uporedim organizaciju, igru i ideje kojima se rukovode timovi, i grupu košarkaških izviđača koja vodi ovu organizaciju kroz gustu menadžersku šumu.

Na tom putu, s vremena na vreme, menadžeri odstrele ponekog kapitalca uz pomoć pomenutih funkcionera koji na silu gone sve igrače na njihove puške visokog kalibra dok ove sitnije živuljke koje preostanu recikliraju ponovo kroz novo takmičenje. Čisto zabave radi.

Očekujem i na ovom turniru okupljanje sive eminencije košarke, koju će predvoditi košarkaški menadžer Miško Ražnatović i njegovi malokalibarski sledbenici koji će doneti nove i modernije ponude roditeljima od onih koje su nudili prošle godine jer, bože moj, tržište se proširilo pa sad se uzimaju deca od 12 godina i šalju u inostranstvo.

Nadam se da će usput kupiti i neki bojler, ili renovirati poneku svlačionicu, ili nabaviti dresove onim timovima od kojih uzimaju igrače uglavnom van Beograda. Pusta nada. Što reče moj prijatelj kome su obećavali kule i gradove pre nego što mu se klinac povredio, od njih možeš da dobiješ samo anginu pektoris i trajne neizlečive hemoroide, i to je sve.

Pod rukovodstvom sivih i grupe građana koja sama sebe burazerski bira gledaćemo u Nišu Beograd protiv ostatka Srbije u borbi za trofej koji je poslednje utočište srpske košarke. Usput će se malo i trgovati.

Očekujem dobar roštilj… najbolji.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar