KOŠARKA: “Vreme je za nove izazove u kvalifikacijama” Đorđević

KOŠARKA: “Vreme je za nove izazove u kvalifikacijama” Đorđević

Foto: Printscreen Youtube


Reprezentacija Srbije, okupila se u ponedeljak povodom nastavka kvlifikacija za SP u Kini, koje se održava 2019. godine.

 “Orlove” očekuju dva meča, u petak gostuju Nemačkoj, a u nedelju Austriji.

“U sjajnom smo raspoloženju, uvek je lepo videti momke i svaku ovu akciju podržati. Vidiš da su svi nasmejani, tako i ja”, rekao je najiskusniji Raduljica.

Znaju svi, kakvi mečevi im predstoje.

“Ono je bilo specifično malo, nikad nismo imali tu priču, sad je malo lakše zato što znamo šta nas očekuje. Doduše vrlo je kratko ovo, dva dana, ali sve to brzo ide kad je ova ekipa u pitanju, brzo se ‘kačimo’ i neće tu biti problema”, rekao je Raduljica.

Milan Mačvan neće biti sa ekipom, zbog teške povrede koju je zadobio ove sezone.

“Faliće nam, on je pravi kapiten, naš brat, prijatelj i sve ostalo, izguraće on to kako zna, samo jako. Ostali momci znaju zašto su tu i to je to”, kaže srpski centar.

Srbija prvo protiv Nemačke igra 23. februara u Frankfurtu, a onda u Beču.

“Baš u Beču Beču i u Frankfurtu ili.. jer uvek kad idemo negde bude Frankfurt, a onda odemo 300 kilometara vozom. Nema veze, nije bitno, bitno je da dobro odigramo i da sala ne bude hladna. U Kini je hladnije u salama nego napolju, zato sam ovako uplašen da ne bude zima”, dodao je Miroslav.

Selektor nije želeo da optereti svoje izabranike da moraju da dođu u tačno zacrtano vreme, svestan da su mnogi od igrača, tek završili obaveze u Kup takmičenjima.

“Moram da kažem da se u meni budi iskren osmeh kada vidim ove momke na okupu, ali i vas koji nas stalno pratite”, rekao je Sale. Zatim se osvrnuo na čestitke, zbog osvajanja Kupa, koji se čekao 50 godina.

“Nisam ni znao za taj podatak sve do uoči same utakmice. Zaista se dugo čekalo na taj pehar i sada kada smo ga osvojili mogu da kažem da je to vrlo bitna stvar za klub”, poručio je Đorđević.

Zatim je analizirao predstojeće mečeve.

“Treba videti sa koliko žara, ljubavi i profesionalnosti rade ljudi u klubu za sve nas kako bi nam olakšali da lakše dođemo do velikih pobeda i titula. Kada smo se skupili letos ovaj pehar smo zacrtali kao jedan od glavnih ciljeva. Verujem da u velikim klubovima ovakvi pehari uvek moraju da budu cilj. Za to se igra, za to se živi. Jako važna utakmica u petak protiv Nemačke. Najvažnija u ovom delu kvalifikacija. Jako dobra ekipa, u usponu. Imaju novog selektora koji je uneo zdrav entuzijazam i novu energiju u tim. Svi imaju jako dobar odnos prema nacionalnom timu. Verujem da će uz igrače koji igraju u NBA biti jako kvalitetna ekipa, za maksimalni respekt. Imaju mlade igrače, mlad tim, dobru ligu, sve je u njihovim rukama. Mi moramo da gledamo u svoj tanjir. Moramo da vodimo računa o onome što bismo mi želeli da pokažemo na terenu. Želimo da dođemo do prve pobede, pa da razmišljamo o Austriji”, izjavio je strateg Srbije.

Zbog mesta odigravanja utakmica, očekuje se i dosta srpskih navijača.

“Kažu mi da su obe hale rasprodate. E, sad, u kojem ćemo procentu biti mi u odnosu na njih, ne znam. Očekujem da će biti naših ljudi. Svaki glas će nam mnogo značiti, jer želimo da pobedimo u utakmicama koje dolaze”, kaže Đorđević.

Istakao je i povredu Jovića.

“Jović je meč sa Albom završio šepajući. Posle jedne ukradene lopte u igri udario je u LED reklamu i samo mu je otekla noga, pa je utakmicu završio šepajući. Posle, kada je izašao iz autobusa u Minhenu bio je na štakama”, rekao je Sale.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar