KRŠENJE PRAVILNIKA: Unapred određeni arbitri svih pet mečeva finala ABA lige

KRŠENJE PRAVILNIKA: Unapred određeni arbitri svih pet mečeva finala ABA lige


Utakmicom u hali “Aleksandar Nikolić” počela je finalna serija plej-ofa ABA lige. Budućnost je odmah napravila “brejk” i povela u seriji ali će Zvezda još večeras imati priliku da izjednači rezultat.

Pažnju je izazvala situacija, u kojoj se pominje da su delegirane sudije za sve utakmice finalne serije, mimo svih pravila. Zvezda je prva izrazila sumnju u to da komesar za delegiranje arbitara ne radi svoj posao valjano, a “Blic” je danas saopštio da je došlo do kršenja pravilnika odlikom da se unapred odrede sudije za SVIH PET utakmica još pre početka finalne serije.

Prema pravilniku o takmičenju, arbitri se delegiraju 48 sati pre utakmice, a pomenuti izvor navodi da je već poznato, ko će suditi u četvrtoj i petoj utakmici, ako do njih dođe. Pravdu večeras dele Ilija Belošević, Saša Pukl i Miloš Koljenšić, a prvu utakmicu u Podgorici trebalo bi da sude Damir Javor (Slovenija), Tomislav Hordov (Hrvatska) i Mario Majkić (Slovenija). Ukoliko dođe do četvrtog meča pravdu bi u tom slučaju delili Sreten Radović (Hrvatska), Saša Pukl (Slovenija) i Sašo Petek (Slovenija).

Druga utakmica na programu je večeras od 18 časova i 30 minuta.

ponedeljak (9. april)
Crvena zvezda mt:s – Budućnost Voli 76:80

utorak (10. april)
Crvena zvezda mt:s – Budućnost Voli 18.30

petak (13. april)
Budućnost Voli – Crvena zvezda mt:s

subota (14. april) *
Budućnost Voli – Crvena zvezda mt:s 21.00

ponedeljak (16. april) *
Crvena zvezda mt:s – Budućnost Voli 19.00

* termini eventualne četvrte i pete utakmice

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar