KRSTAJIĆ OSTAJE SELEKTOR FUDBALSKE REPREZENTACIJE SRBIJE: Predvodi orlove i na Mundijalu u Rusiji sledeće godine

KRSTAJIĆ OSTAJE SELEKTOR FUDBALSKE REPREZENTACIJE SRBIJE: Predvodi orlove i na Mundijalu u Rusiji sledeće godine

(BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC)


Vršilac dužnosti selektora fudbalske reprezentacije Srbije Mladen Krstajić ostaće selektor državnog tima, preneli su danas beogradski mediji.

Kako je preneo Sportski žurnal, nekadašnji reprezentativac će naslediti na klupi Srbije Slavoljuba Muslina i predvodiće državni tim na Svetskom prvenstvu u Rusiji narednog leta, u Ligi nacija UEFA (2018), kao i u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2020. godine.

Krstajić uživa poverenje čelnih ljudi Fudbalskog saveza Srbije i “za dan-dva”, odlukom Izvršnog odbora FSS, ili Odbora za hitna pitanja FSS, zvanično će naslediti Muslina, naveo je Žurnal.
Kao kandidati za selektora Srbije pominjani su Dragan Stojković, Aleksandar Stanojević, Ivan Jovanović i Veljko Paunović.

Žurnal je naveo da je Krstajića u prvi plan izbacila turneja po Aziji, donosno utakmice sa Južnom Korejom (1:1) i Kinom (2:0), kao i promena sistema rada.

“Pružanje prilike mladjim igračima i provera potencijalnih a neophodnih osveženja, doprineli su da reprezentacija u etar pošalje lepšu sliku od dotadašnje, a Mladen Krstajić gotovo preko noći izbije u prvi plan medu potencijalnim kandidatima za novim selektorom”, piše u Žurnalu.

Pred Krstajića biće postavljeno nekoliko ciljeva, “da se reprezentacija ne obruka” kao na prethodnim prvenstvima planete u Nemačkoj (2006) i Južnoj Africi (2010), da prođe grupu, kao i da oformi respektabilnu reprezentaciju za naredna takmičenja, naveo je Sportski žurnal.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar