KRSTAJIĆ POSLE UTAKMICE SA LITVANIJOM: Ko ne ispravi greške neće igrati, a ko to uspe, biće u timu

KRSTAJIĆ POSLE UTAKMICE SA LITVANIJOM: Ko ne ispravi greške neće igrati, a ko to uspe, biće u timu

Foto: Fudbalski savez Srbije


Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Mladen Krstajić bio je zadovoljan pobedom protiv Litvanije (1:0).
– Hteo bih da čestitam igračima na zasluženoj pobedi, a igračima Litvanije na fer i korektnoj igri. Očekivali smo tešku utakmicu, jer domaća selekcija nije imala šta da izgubi, a igrali smo na terenu koji nam nije omogućavao da napravimo još bolju igru – počeo je Krstajić.

Potom je ušao u dublju analizu same utakmice.
– Prvo poluvreme smo igrali sasvim korektno, zasluženo smo dali gol, imali još prilika ali ima stvari koje moramo da popravimo. U nastavku smo počeli dobro, a onda oko 60 minuta nas je uhvatila mala nervoza – rekao je strateg “orlova”.

Objasnio je i izmenu kada je Kolarov zamenio Rodića.
– Došlo je i do prinudne izmene kada je Kolarov zamenio Rodića, a oni su imali neke polukontre koje nisu iskoristili. U poslednjih 15 minuta smo ušli nesigurno u završnicu meča, zbog nekih loših dodavanja koja ne smeju da se dešavaju i to su situacije iz kojih moramo da izvučemo pouke – bio je jasan selektor Srbije.

Pojasnio je i greške u odbrani naše ekipe.
– Sve se dešavalo posle neiskorišćenog penala, posle čega Litvanci nisu imali šta da izgube, usledile su duge lopte, polukontre. Uvukla se nervoza, nesigurnost – objasnio je Krstajić.

Ima i recept šta sve treba da se popravi za meč sa Rumunijom.
– Treba da kontrolišemo igru svih 90 minuta, da imamo mirniji posed lopte. Nedopustivo je da posle kornera za nas uslede kontre koje nam ugrožavaju gol. Ne treba da uđemo u trku sa protivnikom,tako da nekih 15 minuta treba da nam bude za nauk, da se ne ponove – poručio je selektor “orlova”.

Sve bi bilo lakše da su naši igrači dali drugi pogodak.
– Činjenica da je ova ekipa prvi put zajedno i da je bilo mnogo mladih fudbalera. Međutim, neke stvari ne mogu i ne smeju da se dešavaju, veoma je važno da igrač bude prisutan i ima koncentraciju svih 90 minuta. Radi se o individulanim greškama, ko ih ne ispravi neće igrati, a ko to uspe, biće u timu. Jednostavno, moramo imati koncentraciju tokom celog melča. I to nema veze sa godinama, da li je u pitanju mlađi ili stariji igrač – zaključio je Krstajić.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar