LEGENDE STIGLE U BEOGRAD: Otvoren kamp “Košarka bez granica”

LEGENDE STIGLE U BEOGRAD: Otvoren kamp “Košarka bez granica”


Kamp “Košarka bez granica”, uz učešće brojnih bivših i sadašnjih domaćih i NBA igrača otvoren je danas u Beogradu.

Kako se navodi u saopštenju, na ceremoniji su predstavljeni igrači, Nikola Jokić, Boban Marjanović, Nikola Vučević, Ana Dabović, Sonja Petrović, kao i legende Žarko Paspalj, Predrag Drobnjak, Vladimir Radmanović, Bruno Šundov, Radoslav Nesterović, Predrag Stojaković i drugi.

“Ovaj kamp je dostigao neverovatan nivo i jako mi je drago da smo danas u Beogradu. Kao mlad sam maštao o NBA, verovatno kao i većina polaznika kampa, i uvek sam iščekivao ol star utakmice i sanjao da jednog dana učestvujem u tome. U Srbiji i regionu imamo mnogo mladih igrača sa velikim potencijalom i važno je da upravo mladji dobiju prostora kako bi se gradile nove generacije koje će nositi našu košarkašku reprezentaciju”, rekao je Stojaković.

“Možda mladi igrači imaju malo drugačiju perspektivu od nas starijih, ali su nam vrednosti i ciljevi isti. Pogledajte samo naše momke u NBA, Jokić je jedan od najboljih mladih igrača, Nemanja (Bjelica) i Bogdan (Bogdanović) su isto tu i od njih se takođe mnogo očekuje. Verujem u naše momke i u našu reprezentaciju”, dodao je Stojaković.

Posebnu pažnju izazvao je i dolazak čuvenog trenera Grega Popovića, koji predvodi San Antonio.

“Uvek uživam ovde, u društvu prijatelja. Kampovi poput ovog su sjajna prilika da se okupe mnogi bivši igrači, treneri, da pomognu i vrate nešto zajednici i siguran sam da će mladi momci i devojke uživati”, rekao je Popović.

Košarkaš Denvera Nikola Jokić rekao je da je kamp sjajna stvar za decu iz Srbije.

“Odličan način da se momci i devojke takmiče, treniraju i vide ko je bolji. Verovatno će mnogi od njih jednog dana i završiti u NBA. Sećam se sebe kao klinca. Ja im možda i nisam najbolji primer, jer me u njihovim godinama nije toliko zanimala košarka, ali mislim da je odlično što oni danas imaju  priliku da upoznaju neke od najvećih košarkaških zvezda”, naveo je on.

Jokić je rekao da je zadovoljan prošlom sezonom u Denveru.

“Mi smo spremni kao pojedinci, ali i kao kolektiv. Trudim se da napredujem u svakom segmentu, pa ćemo videti kako će biti”, dodao je centar Nagetsa.

Košarkaš Los Andjeles Klipersa Boban Marjanović rekao je da je Srbija zemlja puna talenata i da će polaznicima kampa mnogo značiti da čuju savete omiljenih košarkaša.

“Svi igrači sa naših prostora su u NBA veoma složni, družimo se čak i kada igramo jedni protiv drugih, to nam pomaže da napredujemo. Nadam se da će se i današnji mladi košarkaši voditi našim primerom”, naveo je on.

U kampu učestvuje više od 60 dečaka i devojčica uzrasta do 17 godina.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar